Naslovne strane dnevnih novina za 24. novembar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Pobjeda

Tražili milion, dobili 400 hiljada eura

Sutkinja Milica Popović je već treći put djelimično usvojila tužbeni zahtjev nikšićke kompanije “Neksan vlasnika Miodraga Dake Davidovića u sporu koji se vodi protiv glavnog grada, saznaje Pobjeda. Nakon što je presudu prvo ukinuo Apelacioni, a onda i Vrhovni sud i postupak vraćao na početak, sutkinja je i u trećem ponovljenom postupku obavezala glavni grad da nadoknadi štetu od 400.000 eura Neksanu zbog kašnjenja sa opremanjem građevinskog zemljišta. Istovremeno je odbila da dosudi preko 600.000 eura na račun zatezne i redovne kamate za kredite koje je Neksan podigao radi izgradnje zgrade.

Niže cijene karata

Montenegro erlajnz je aktivirao juče specijalnu ponudu u sklopu akcije Lucky Friday za kupovinu povratnih karata za redovne destinacije po najpovoljnijim cijenama do sada. Iz MA je saopšteno da će putnici moći da ostvare povratno putovanje na liniji iz Podgorice za Ljubljanu za 105 eura, Beograd 109 eura, Rim 129 eura, Beč 154 eura, Cirih 160 eura, Frankfurt 164 eura, Pariz 170 eura i iz Tivta za Moskvu za 170 eura.

Dogodine planirali 180 miliona eura podrške

Investiciono-razvojni fondje od svog osnivanja finansirao crnogorsku ekonomiju sa preko 800 miliona. U zadnje dvije godine, od kadaje počeo mandat nove Vlade, plasirao je 377 miliona u prošloj 176, a u ovoj godini će dostići 201 milion eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora IRF-a dr Zoran Vukčević i podsjetio daje plasman prije nekoliko godina bio od 12 do 20 miliona eura.

Vijesti

Dnevne novine

Razmotriće saslušanje Radulovića i Nurkovića

Skupštinski Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje raspravljaće o inicijativi za kontrolno saslušanje ministara održivog razvoja i turizma i saobraćaja i pomorstva Pavla Radulovića i Osmana Nurkovića, rekao je predsjednik tog skupštinskog tijela Petar Ivanović. Grupa nevladinih organizacija podnijela nadležnom skupštinskom tijelu inicijativu za kontrolno saslušanje Radulovića i Nurkovića zbog navodne devastacije Tare.

EPCG premašila plan proizvodnje struje za ovu godinu

Plan je ispunjen 16. novembra kada je elektroenergetskom sistemu isporučeno 2.987.775 MWh električne energije, kažu u EPCG Mjesec i po prije kraja godine, proizvodni plan Elektroprivrede (EPCG) za ovu godinu, projektovan na 2.987.000 megavat časova (MWh) električne energije, ispunjen je 16. novembra kada je elektroenergetskom sistemu isporučeno 2.987.775 MWh, saopšteno je Dnevnim novinama u državnoj energetskoj kompaniji.

IRF za dvije godine plasirao 377 miliona eura kredita

Investiciono-razvojni fond (IRF) je od osnivanja finansirao crnogorsku ekonomiju sa više od 800 miliona, dok je u posljednje dvije godine plasirao 377 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te institucije Zoran Vukčević. Predstavljajući ovogodišnje rezultate, Vukčević je rekao da je IRF dokazao da je za sobom imao još jednu uspješnu poslovnu godinu, pri čemu se posebno insistiralo na jačanju preduzetništva kroz aspekte koji dominantno utiču na poboljšanje ukupne ekonomske situacije u Crnoj Gori.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *