Facebook u sve većim problemima, na berzi izbrisano 119 milijardi dolara

Dionica Facebooka u srijedu je bila na 134,77 dolara, tako nisko, javlja Bloomberg, posljednji put su bile u aprilu 2017. Zbog niza skandala vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg ove je godine izgubio 31 milijardu dolara, objavio je Newsweek. Sa 90 milijardi koliko je imao u julu, Zuckerberg se srozao na sadašnje 55,3 milijarde. Za njega je crni bio prošli petak: u tom je danu izgubio 15 milijardi.

Gubitak ugleda i povjerenja korisnika odrazio se u finansijskom gubitku. Sama je kompanija “izgubila” 119 milijardi dolara na berzama nakon objavljivanja izvještaja o poslovanju u drugom kvartalu: prihodi su nastavili s rastom, ali sporije nego što se očekivalo, a najavljuje se da će se pad i nastaviti. Rezultati nisu katastrofalni ako se zna da je Facebook i dalje jedna od najvećih svjetskih kompanija, s 2,2 milijardi korisnika, ali mogli bi ukazivati na promjenu trenda.

Prvi put im je pao broj aktivnih dnevnih korisnika u Evropi, dok je broj korisnika u Sjevernoj Americi stagnirao. Facebook tumači da su izgubili milion korisnika u Evropi zbog novog zakona o zaštiti privatnosti podataka (GDPR), no mnogi smatraju da je to posljedica niza skandala na koje je kompanija mlako odgovorila, pokazujući nevoljkost da udovolji zahtjevima korisnika i javnosti.

Check Also

Otvorena renovirana ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj ulici u Podgorici

Nakon uspješno realizovanih radova na adaptaciji objekta i njegovom opremanju, ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *