EBRD spreman da obezbijedi milion eura za projekte u Danilovgradu

Dodajte komentar

Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD spremna je da obezbijedi milion eura nedostajućih sredstava Opštini Danilovgrad za projekat kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda.

To je saopšteno danas na sastanku šefa Kancelarije EBRD u Crnoj Gori, Japa Spreja EBRD-a i predsjednice Opštine Danilovgrad Zorice Kovačević.

Kovačević je kazala je da je Projekat kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u toj opštini.

“Šefa kancelarije Banke smo upoznali da smo izabrali izvođača radova za kanalizaciju i potpisali ugovor, a za segment projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sproveden je postupak izbora izvođača, izabran je izvođač, a u postupku je aktivnost na potpisivanju ugovora“, navela je Kovačević nakon sastanka.

Prema njenim riječima, od šefa kancelarije EBRD-a Japa Spreja dobili su uvjerenje da će Banka podržati milion eura nedostajućih sredstava, kako bi i jedan i drugi projekat bili dovedeni do kraja.

“U dogovoru sa Ministarstvom finansija i Vladom Crne Gore, mi ćemo se naredne sedmice obratiti Vladi da bismo ušli u proceduru podnošenja zahtjeva EBRD-u i kako bismo u Budžetu za 2020. godinu obezbijedili milion nedostajućih sredstava“, kazala je Kovačević.

Ona je rekla da su predstavnici EBRD-a spremni da obezbijede sredstva kao tehničku podršku da bi, kako je navela, stručni tim preduzeća Vodovoda i kanalizacija bio na vrijeme angažovan i obučen da upravlja sa opremom.

“Izgradnju kanalizacione mreže smatramo veoma bitnom, kao i da se tim pitanjima od početka investicije bavimo zajednički sa novim, mladim timom, koji ćemo formirati u preduzeću Vodovod i kanalizacija“, istakla je Kovačević.

Ona se zahvalila Spreju i njegovom saradniku na posjeti i dosadašnjoj podršci u realizaciji projekta.

Sprej je iskazao zadovoljstvo napretkom aktivnosti u proteklih tri mjeseca, od strane lokalne samouprave na rješavanju ovog problema.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *