EBRD spreman da obezbijedi milion eura za projekte u Danilovgradu

Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD spremna je da obezbijedi milion eura nedostajućih sredstava Opštini Danilovgrad za projekat kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda.

To je saopšteno danas na sastanku šefa Kancelarije EBRD u Crnoj Gori, Japa Spreja EBRD-a i predsjednice Opštine Danilovgrad Zorice Kovačević.

Kovačević je kazala je da je Projekat kanalizacije i prečišćavanja otpadnih voda jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u toj opštini.

“Šefa kancelarije Banke smo upoznali da smo izabrali izvođača radova za kanalizaciju i potpisali ugovor, a za segment projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sproveden je postupak izbora izvođača, izabran je izvođač, a u postupku je aktivnost na potpisivanju ugovora“, navela je Kovačević nakon sastanka.

Prema njenim riječima, od šefa kancelarije EBRD-a Japa Spreja dobili su uvjerenje da će Banka podržati milion eura nedostajućih sredstava, kako bi i jedan i drugi projekat bili dovedeni do kraja.

“U dogovoru sa Ministarstvom finansija i Vladom Crne Gore, mi ćemo se naredne sedmice obratiti Vladi da bismo ušli u proceduru podnošenja zahtjeva EBRD-u i kako bismo u Budžetu za 2020. godinu obezbijedili milion nedostajućih sredstava“, kazala je Kovačević.

Ona je rekla da su predstavnici EBRD-a spremni da obezbijede sredstva kao tehničku podršku da bi, kako je navela, stručni tim preduzeća Vodovoda i kanalizacija bio na vrijeme angažovan i obučen da upravlja sa opremom.

“Izgradnju kanalizacione mreže smatramo veoma bitnom, kao i da se tim pitanjima od početka investicije bavimo zajednički sa novim, mladim timom, koji ćemo formirati u preduzeću Vodovod i kanalizacija“, istakla je Kovačević.

Ona se zahvalila Spreju i njegovom saradniku na posjeti i dosadašnjoj podršci u realizaciji projekta.

Sprej je iskazao zadovoljstvo napretkom aktivnosti u proteklih tri mjeseca, od strane lokalne samouprave na rješavanju ovog problema.

Check Also

“Apetiti političkih partija bi mogli doći na naplatu”

Prilično neozbiljna je izjava ministra finansija Aleksandra Damjanovića, da će, ukoliko se ne usvoji rebalans …

Leave a Reply

Your email address will not be published.