Naslovne strane dnevnih novina za 21. novembar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Pobjeda

Veći minimalac

Ukoliko budu usvojene izmjene Zakona o radu, koje su ušle u skupštinsku proceduru, od januara će minimalna zarada umjesto dosadašnja 193 eura biti 50 odsto od prosječne plate u državi, odnosno 256 eura. Prijedlog izmjena podnijeli su Draginja Vuksanović-Stanković, Ranko Krivokapić i Raško Konjević.

Ponovo o švajcarcima

Četvorogodišnji spor korisnika kredita u švajcarskim francima i nekadašnje Hipo, danas Adiko banke uskoro bi trebalo da krene ispočetka, nakon što je Viši sud ukinuo prvostepenu presudu i postupak vratio na ponovno suđenje.

Obavezna rezerva 258 miliona eura

Obavezna rezerva banaka na kraju oktobra iznosila je 258,4 miliona. Na računima obavezne rezerve banaka u zemlji je izdvojeno 56,1 odsto, a na računima CBCG u inostranstvu 43,9 odsto, pokazuju podaci Centralne banke. Ukupni depoziti banaka u septembru, koji čine osnovicu za obračun obavezne rezerve, su bili 3,49 milijardi eura.

Vijesti

Dnevne novine

Montenegro Airlines ima najveći rast broja putnika

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines zabilježio je rast broja putnika od 13,6 odsto u prvih devet mjeseci ove godine i tako postao najbrže rastući na prostoru zemalja nekadašnje Jugoslavije. Kako navodi regionalni portal Ex-Yu Aviation, nacionalni prevoznici imali su više od 5,2 miliona putnika do kraja septembra 2018. godine. U odnosu na isti period prošle godine, porast su zabilježili Croatia Airlines, Adria Airways i Montenegro Airlines, dok su pokazatelji Air Serbia opali nakon što je ta kompanija smanjila broj letova.

Prijestonica za imovinu Oboda nudi 2,5 miliona

Riječ je o gornjem kompleksu nekadašnjeg privrednog giganta, površine oko 150.000 kvadrata, koji uključuje fabriku veš mašina, skladišta i kancelarije Prijestonica Cetinje jedina je dostavila ponudu na oglas za kupovinu imovine Elektroindustrije Obod u stečaju, ponudivši za nju 2,5 miliona eura, saznaju Dnevne novine.

Struja neće pojeftiniti sljedeće godine

Cijena električne energije u Crnoj Gori naredne godine neće biti niža, navodi se u izvještaju o poslovanju Elektroprivrede (EPCG). U državnoj energetskoj kompaniji su objasnili da bi eventualni pada predstavljao rizik za poslovanje preduzeća.

Dan

Za kršenje zakona nagrađen novim mandatom

Iako je Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila da je predsjednik Odbora direktora Barske plovidbe Ljubomir Kočović, kao javni funkcioner prekršio član 12 i 13 Zakona o sprečavanju korupcije, to Vladu nije spriječilo da ga nekoliko mjeseci kasnije ponovo reizabere na istu funkciju.

Uspješno poslujemo

Povodom teksta pod naslovom “Žugić prikriva milionske dugove Kneževića, objavljenog u ponedjeljak, 19. novembra, reagovali su iz Atlas banke. Reagovanje prenosimo u cjelosti. – Objavili ste tekst, kojim se nastoji narušiti poslovni imic Atlas banke i njenog većinskog vlasnika, pri čemu nijeste ni pokušali da kontaktirate drugu stranu. Time činite štetu kompaniji koja posluje uspješno i koja je dio sistema koji donosi preko 1.000 radnih mjesta Crnoj Gori…

Šokirani premijerovim konstatacijama

Na poslednjem protestu bivših radnika Kombinata aluminijuma (KAP) do detalja je analiziran odgovor premijera Duška Markovića dat poslaniku DF-a Janku Vučiniću u vezi sa time zašto nije realizovan Zakon o isplati otpremnina penzionerima aluminijumske fabrike. – Prosto smo bili šokirani odgovorom premijera. Penzioneri nisu mogli da vjeruju da ima neko ko bi na ovakav način napravio otklon od istine. Nameće se pitanje da li nas je premijer Marković uopšte primio, a ako jeste, stavovi koje je spomenuo u odgovoru nijesu bili sa našeg već sa nekog drugog sastanka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *