Od primljenih 24.000, ovjereno 20.000 elaborata za legalizaciju

Od početka legalizacije do 1. novembra 2018. godine, u svim područnim jedinicama ukupno je primljeno 24.133 elaborata, a ovjereno blizu 20.000, saopšteno je iz Uprave za nekretnine (UZN).

“Sve područne jedinice Uprave za nekretnine radile su u punom kapacitetu i zato danas imamo visok procenat ovjerenih elaborata. PJ Podgorica zaprimila je preko 7.000 elaborata. Uprava za nekretnine je od početka samog procesa primjene ovog zakona u potpunosti posvećena implementaciji istog, i to u dijelu koji podrazumijeva ovjeru elaborata i knjiženje bespravno podignutih objekata”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, kao servis građana, UZN je preduzela sve potrebne mjere da bi se omogućila adekvatna saradnja i pristup informacijama koje u svakom trenutku, kako kažu, zainteresovani mogu dobiti putem njihovog web sajta, zvanične e-mail adrese, lično na šalterima u svim područnim jedinicama, kao i putem kontakt telefona koji su istaknuti na sajtu Uprave.

“Od početka legalizacije svi raspoloživi kapaciteti usmjereni su ka realizaciji i primjeni zakona: reorganizacijom i preraspodjelom povećan je broj službenika u cilju efektivnog i efikasnog obavljanja poslova, uveden je prekovremeni rad, kao i rad sa strankama dva puta u toku nedjelje (utorkom i četvrtkom). Pred Upravom je obiman i zahtjevan posao, ali uz adekvatne mehanizme rada, implementacija zakona o legalizaciji neformalnih objekata će biti uspješno realizovana, barem u onom dijelu koji se tiče Uprave za nekretnine”, navode oni.

Check Also

Kineska spoljna trgovina motor ekonomskog oporavka sveta

Ukupna vrijednost trgovinske razmjene Kine tokom prošle godine dostigla je rekordno visoku vrijednost, pokazao je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *