Opština Budva planira budžet od 36 miliona eura u 2019

Dodajte komentar
Budva

Budžet Opštine Budva naredne godine iznosiće 36 miliona eura, što je sedam i po miliona manje nego ove godine.

Sekretarijat za finansije na čijem je čelu Petar Odžić (SDP) sačinio je nacrt budžeta, uz uvjerenje da će kao i ove godine on biti u cjelosti ispunjen, pa čak i premašen. Svi zainteresovani moći će da daju prigovore i sugestije na javnim raspravama, koje će biti organizovane u Petrovcu u ponedjeljak i Budvi u u utorak.

Sudeći po nacrtu budžeta za narednu, u koji su “Vijest” imale uvid, on će nakon dužeg niza godina biti razvojni, ako se ima u vidu da će na investicije biti potrošeno 11 miliona eura. Time je jasno stavljeno do znanja, da je osnovni cilj-stabilizacija finansija, koji je zacrtala aktuelna gradska vlast, u velikoj mjeri realizovan.

Naredne godine najviše novca očekuje se da će se u kasu sliti od naplate poreza, i to čak 17,1 milion eura, od taksi 690 hiljada, dok od raznih naknada 9,4 miliona eura, od kojih na ime komunalija 7,1 miliona eura. Od prodaje opštinske imovine inkasiraće se 2,5 miliona eura.

Kada je riječ o potrošnji, u kapitalne izdatke biće izdvojeno 11 miliona eura, od kojih za izgradnju lokalne infrastrukture 5,7 miliona eura, a u građevinske objekte tri miliona eura.

Na otplatu dugova planirano je da se utroši šest miliona eura. Ove godine vraćeno gotovo 25 miliona eura naslijeđenih dugova.

Opština će za plate zaposlenih koji su na budžetu izdvojiti 5,7 miliona eura, dok će institucijama, nevladinom i javnom sektoru na račune prebaciti čak sedam miliona eura. Tako će Javna ustanova “Grad teatar” dobiti milion eura, JU „Muzeji i galerije“ 1,15 miliona, RTV Budva 870 hiljada, Sportsko-rekreativni centar “Budva” 700 hiljada, Biblioteka 390 hiljada, Mediteranski sportski centsr 415 hiljada, sportskm klubovi 850 hiljada, a institucije kulture dobiće 400 hiljada eura. Za obrazovanje je planirano 330 hiljada, političkim partijama 266 hiljada, za zdravstvenu zaštitu 90 hiljada i jednokratnu socijalnu pomoć 110 hiljada eura.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *