Kvadrat stana u Podgorici 1.150 eura, na primorju 1.430

Dodajte komentar
Ilustracija

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu ove godine iznosila je 1.150 eura i veća je za 0,7 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine, dok je za 6,4 odsto veća u odnosu na drugi kvartal 2018. godine, saopštio je MONSTAT.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u trećem kvartalu 2018. godine iznosila je 1.022 eura, u primorskom regionu je iznosila 1.430 eura, u središnjem regionu 609 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 774 eura.

Iz MONSTAT-a objašnjavaju da na razlike u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, navode u MONSTAT-u.

Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u trećem kvartalu 2018. godine iznosila je 1 158 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 793 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *