Ina kupila od Eni-ja udio u gasnim poljima u sjevernom Jadranu

Dodajte komentar

Hrvatska naftna kompanija Ina kupila je od italijanskog energetskog diva Eni Internešenel B.V udio u gasnim poljima u sjevernom Jadranu.

Kako prenosi portal Seebiz, danas je završena transakcija potpisom dokumenta između Eni Internešenela i Ine o prenosu dionica Eni Kroacije na hrvatsku kompaniju.

Izvršenjem prenosa, Ina je postala jedini dioničar Eni Kroacije, odnosno 100-procentni vlasnik u hrvatskim odobalnim eksploatacijskim područjima sjeverni Jadran i Marica.

Odmah po transakciji povećaće se Inina dnevna proizvodnja gasa za oko 10 odsto, što predstavlja važan korak u procesu obnove rezervi, navodi se u inofromaciji.

Proizvedeni gas sa eksploatacijskog područja sjeverni Jadran biće usmjeravan prema snabdijevačkom sistemu Hrvatske, dok će proizvedeni gas s eksploatacijskog područja Marica i dalje biti transportovan prema Italiji, u skladu s uslovima Ugovora o prodaji gasa koji su potpisali Ina i Eni.

Takođe, ovo će omogućiti Ini dalja ulaganja u razradu postojećih eksploatacijskih područja sjeverni Jadran i Marica, navodi se u saopštenju Ine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *