Prosječan oktobarski račun za struju 28 eura

Domaćinstva u Crnoj Gori su prošlog mjeseca u prosjeku struju plaćala 28,09 eura po računu, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG). Najniža prosječna potrošnja u iznosu od 18,25 eura, kako su kazali u EPCG, očitana je na Žabljaku, dok su domaćinstva u Nikšiću prethodnog mjeseca najviše trošila i to 33,11 eura po računu.

“Račun veći od 150 eura dobiće 0,49 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,04 odsto kupaca. Oktobarske račune, umanjene za iznos popusta za redovne platiše, dobiće 55,95 odsto domaćinstava, odnosno 195.130 kupaca”, rekli su u EPCG.

U državnoj energetskoj kompaniji navode da su domaćinstva prošlog mjeseca potrošila 86,24 miliona kilovat-sati struje, što je 5,2 odsto manje nego u septembru, odnosno 2,4 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom prošlogodišnjeg oktobra.

Check Also

Kineska centralna banka najavljuje nve ekonomske podsticaje

Kineska centralna banka će preduzeti dalje korake kako bi podržala ekonomiju pogođenu koronavirusom, uključujući oslobađanje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *