Privrednici traže povlačenje Nacrta zakona o fiskalizaciji

Dodajte komentar

Nacrt zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga trebalo bi povući iz zakonske procedure, jer rješenje koje se nudi nameće dodatne troškove privrednicima i skupo je za Poresku upravu (PU), smatraju u Montenegro biznis alijansi (MBA).

Zaključak privrede, kako su kazali u MBA, je nova biznis barijera primarno zbog dodatnih troškova koji se nameću firmama i posebno zbog uvođenja elektronske fiskalizacije kompanijama koje posluju isključivo žiralno.

“Naročito brine što nije jasno na koji način će primjena predloženog rješenja doprinijeti smanjenju sive ekonomije, s obzirom na to da oni koji su i do sada bili van sistema, nesmetano ostaju van domašaja poreske administracije”, rekli su u asocijaciji.

MBA je, na osnovu sprovedene analize i konsultacija sa svojim članovima, predložila povlačenje Nacrta zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, te sprovođenje aktivnosti u cilju proširenja baze poreskih obveznika.

Predstavnici MBA smatraju da je potrebno uvođenje poreskih registar kasa u svim objektima i djelatnostima koje se bave gotovinskim prometom.

Detaljnu analizu predloga MBA je uputila Ministarstvu finansija, PU, premijeru i predsjedniku Savjeta za konkurentnost Dušku Markoviću i Svjetskoj banci (SB).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *