Podsticati mlade na pokretanje sopstvenog biznisa

Dodajte komentar

U Crnoj Gori nikada nije bio povoljniji biznis ambijent. Aktuelne kreditne linije mladima omogućavaju da lakše i uspješnije realizuju svoje biznis ideje i postanu uspješni preduztnici, poručeno je u Bijelom Polju sa tribine ”Podsticanje mladih na pokretanje sopstvenog biznisa”.

Dževad Mekić iz Investicino-razvojnog fonda, kancelarije Bijelo Polje ukazao je na to da su mladi prepoznali aktivnosti IRF-a i da koriste ove usluge u sve većoj mjeri.

“Zavod za zapošljavanje Crne Gore, još od 1999. godine, daje kredite za samozapošljavanje, nudeći povoljnija kreditna sredstva od tržišnih. Kroz Nacrt Zakona o zapošljavanju predloženo i uvođenje mentorstva”, saopštila je savjetnica za profesionalnu orjentaciju Sanja Nedović.

Ona je podsjetila da Zavod za zapošljavanje sprovodi i trodnevne edukacije iz oblasti preduzetništva.

“Na tom seminaru osobe sa evidencije Zavoda informišemo i pripremamo kako bi spremnije izašle na tržište rada. Za korisnike kredita organizujemo posebne obuke, sa namjerom da nauče kako da raspolažu dobijenim sredstvima i da ojača njihove poslovne vještine”, pojasnila je Nedović.

Zavod za zapošljavanje, dodala je savjetnica, promoviše preduzetništvo kao poželjan i kvalitetan vid uključivanja na tržište rada, koji može dovesti do većih prihoda i omogućiti pojedincu da iskaže svoju kreativnost i mogućnosti.

Razvoj preduzetništva kod mladih u fokusu je rada i opštinske Kancelarije za mlade. Kako kaže Mirha Kasumović, iz Kancelarije brojnim aktivnostima podstiču mlade na započinjanje biznisa.

Tribinu ”Podsticanje mladih na pokretanje sopstvenog biznisa” organizovala je Kancelarija za mlade-Sekretarijat za lokalnu samoupravu Opštine Bijelo Polje, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje – Biro rada Bijelo Polje i Investiciono-razvojni fond – kancelarija Bijelo Polje.

Tribina je održaana u skupštinskoj sali Opštine Bijelo Polje, u cilju motivisanja i podsticaja mladih da se u svijet rada uključe tako što bi iskoristili svoje potencijale kreativnosti i inovacije

Svoja iskustva, mladima Bijelog Polja, prezentovala je i Jovana Rondović, uspješna mlada preduzetnica, korisnica kredita IRFa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *