Crna Gora na stranicama Washington Life Magazina

Dodajte komentar

Ljepota Crne Gore ne prestaje da oduševljava strane novinare, pa se naša zemlja ovog puta našla na stranicama Washington Life Magazina. 

Američki novinar proveo je deset dana u obilasku Hrvatske i Crne Gore. Obišao je Split, Korčulu, Dubrovnik, Bokokotorski zaliv, Budvu, Cetinje, Podgoricu, Kolašin, Biogradsku goru i Skadarsko jezero.

“Nije teško uvidjeti zbog čega su male zemlje na istočnoj obali Jadranskog mora postale najvrelije ljetnje destinacije”, navodi novinar u tekstu.

Pored prelijepih pejzaža, preko hiljadu ostrva, nestvarno plave vode, gradova koji su pod UNESCO zaštitom, Hrvatska i Crna Gora nude odmor po pristupačnim cijenama, ocjenjuje američki novinar.

Poseban akcenat stavlja na Bokootorski zaliv, a preporučuje da se odvoji dan više za njegov obilazak. Na njega utisak ostavlja Porto Monetegro, Kotor i Herceg Novi, kao i ostrvo Gospa od Škrpljela.

Novinar dalje navodi, da se Crna Gora najbolje obiđe automobilom, a svoje putovanje nastavlja ka Budvi i Cetinju. Prema njegovim riječima, Budva je ljetnji raj za žurke, a u njoj su i najljepše plaže.

Na Cetinju najviše pažnje posvećuje Muzeju Kralja Nikole.

Turistima preporučuje Bigoradsku goru, Kolašin, a bez daha ga ostavlja kanjon Morače. Američki novinar nije propustio priliku pa je probao kačamak i sir.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *