Bulevar kroz Donju Goricu neće prije marta

Dodajte komentar

Direkcija za saobraćaj, uz saglasnost Glavnog grada, produžila je firmi Tehnoput MNE za još četiri mjeseca rok za završetak donjogoričkog bulevara u dužini od 3,5 kilometara.

Prvobitni rok koji je bio određen za završetak saobraćajnice bio je 4. novembar, ali on nije ispoštovan zbog čega je izvođaču dati novi rok koji ističe 28. marta naredne godine, piše Dan.

I uprava Glavnog grada nadala se da će ova investicija biti završena do kraja godine. To je saopštio Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, prošle sedmice.

“Nadali smo se da bi bulevar kroz Donju Goricu mogao biti gotov do kraja ove godine. Međutim, taj projekat je veoma složen jer se na trasi odnosno u neposrednoj blizini, nalazi puno objekata važnih za ekonomski život grada, uz problem sa eksproprijacijom koji uvijek prate realizaciju ovakvih projekata“, saopštio je Vuković.

Ukoliko ni novi rok ne bude ispoštovan, kako je saopštio Duško Kokić, predstavnik Direkcije za saobraćaj, firma Tehnoput MNE, plaćaće penale koji su predviđeni ugovorom.

“Radovi su počeli u februaru sa prvobitnim rokom završetka 4. novembar. Bulevar je podijeljen na četiri dionice, a njihova ukupna dužina je 3,5 kilometara. Izvođač je sa radovima počeo na prvoj i četvrtoj dionici i to od Venkora do Kolovrata i od treće trake Kokoti do kružnog toka kod Granda. Zbog turističke sezone koja je dolazila, da ne bi bilo preveliko gradilište, mi kao investitor mu nijesmo dali da radi na drugoj i trećoj dionici jer je tamo bilo i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. U tom dijelu je bilo sporno pet vlasnika ali je i to sada riješeno”, rekao je Kokić.

Kokić navodi da je izvođač radova na drugoj i trećoj dionici počeo da radi tek u septembru.

“Mi smo na predlog izvođača i uz saglasnost Glavnog grada produžili rok tako da je novi rok za završetak svih radova 28. mart naredne godine. Ukoliko dođe do prekoračenja platiće penale do maksimalne kazne. Kako se odvija situacija mislim da mogu da stignu do roka. U toku su pripreme za asfaltiranje desne strane od servisa Mazda do kružnog toka kod Granda. Tu će asfaltirati četiri dana, nakon čega će mašine preći da asfaltiraju desnu stranu od Venkora do Kolovrata. Takođe, na drugoj i trećoj dionici radi se i fekalni kolektor koji je predubok i tu radovi idu najsporije zbog čega se stvaraju velike gužve”, naveo je Kokić.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *