U Tivtu se otvara prva preduzetnička učionica u Crnoj Gori

Dodajte komentar

U organizaciji Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo Tivat, prva preduzetnička učionica u Crnoj Gori biće otvorena danas, 13. novembra u 10 časova u OŠ „Drago Milović“ u Tivtu.

Otvaranju će prisustvovati predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac, Sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo Petar Vujović, direktorica škole Ružica Lazarević, članovi školskog odbora, i direktor i osnivač konsalting kompanije “Fidelity Consulting” iz Podgorice-gospodin Miloš Vuković.

Preduzetnička kancelarija (učionica) je opremljena zahvaljujući donatorskim sredstvima (ukupno 1750 eura) Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo i kompanije Fidelity Consulting.

Ideja o osnivanju ovakve učionice nastala je prilikom posjete OŠ „Drago Milović“ Internacionalnom sajmu mladih preduzetnika u Berlinu, prošle godine u februaru.

Učenici i nastavnici su bili oduševljeni profesionalizmom i timskim angažovanjem – učestvuju učenici različitog uzrasta, nastavnici, roditelji, lokalna zajednica.

„Poželjeli smo da u našoj školi imamo posebnu prostoriju za rad, koja bi bila opremljena svim sredstvima potrebnim za jedno malo preduzeće kakvo smo mi oformili. Preduzeće se zove “Jež” i ove godine broji oko 30 članova. Ideju smo prezentovali Sekretarijatu za preduzetnistvo na cijem čelu je Petar Vujović koji je bez razmišljanja podržao naše napore I finansijski pomogao opremanje kancelarije”, rekla je direktorka Ružica Lazarević.

„Jež“ je opremljen alatima za obradu metala, drveta, policama, stolovima, šporetom, mašinom za šivenje i slično. U opremanju je učestvovala i uprava OŠ “Drago Milović”, kao i domari i nastavnica likovnog vaspitanja, a dovod i odvod vode sponzorisalo je tivatsko JP “Vodovod” Tivat.

Ovako opremljeni prostor pružiće mogućnost nastavnicima i djeci od I do IX razreda da u njemu borave i realizuju kreativne ideje.

To je naročito značajno za djecu koja od ideje, njene realizacije, prodaje na školskim i opštinskim bazarima, zatim dogovora oko utroška novca, prolaze kroz sve faze preduzetništva.

U planu je da se uz pomoć Savjeta roditelja formiraju cijene za proizvode sa bazara i nastavi njihova prodaja u preduzetničkoj učionici, uz knjige koje bi djeca vodila i račune koje bi izdavala, sve u interesu boljeg razumijevanja preduzetničkog učenja.

Učitelji i nastavnici, sa svojim kreativnim timovima do 15 učenika koristiće ovaj prostor, za koji smatramo da je jedinstven u osnovnim školama u Crnoj Gori.

(Analitika)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *