Prestavnici IRF-a posjetili fabriku mineralne vode Rada (video)

Dodajte komentar

Predsjednik Investiciono razvojnog fonda (IRF) Zoran Vukčević, posjetio je danas sa saradnicima fabriku mineralne vode Bijela Rada u Bijelom Polju. Kako je kazao, fabrika je dobar primjer valorizacije i prirodnih resursa i proizvodnih kapaciteta.

“U prilici smo da otprilike za mjesec dana budemo svjedoci jedne nove proizvodnje ili bolje rečeno, nastavak proizvodnje Rade sa investicijom blizu četiri miliona eura, gdje će se zaposliti oko 20-tak ljudi. To je putokaz da i u narednom periodu sve proizvodne kapacitete koji godinama zvijere prazni, stavimo u funkciju, a isto tako i da koristimo naše prirodne potencijale, u ovom slučaju mineralnu vodu. Ja sam siguran da ce vlasnici uspjeti da dosegnu onu proizvodnju i onu prodaju koju je Rada imala nekad, a ubijeđen sam da će za par godina i te brojke sigurno premašiti”, kazao je Vukčević.

Kako navodi Vukčević, IRF je podržao ovakvu investiciju sa kreditom u ukupnom iznosu od dva i po miliona eura, a ukupna investicija je četiri miliona, što je, kako jue kazao, ne samo za Bijelo Polje, već za cijelu Crnu Goru znaćajno i sa aspekta otvaranja novih radnih mjesta

Boris Rašković suvlasnik Water group doo kazao je da je do sada urađeno dosta posla.

“Ne bih ponavljao u kakvom stanju je bila fabrika kad smo je preuzeli. Dobili smo jutros informaciju da će oprema biti ovdje zadnje sedmice novembra mjeseca, eventualno prve sedmice decembra. Nadam se da ćemo novu godinu dočekati sa radom. Ako sve bude po planu sredinom decembra bi trebali početi sa proizvodnjom”, kazao je Rašković.

Kako je kazao, proizvodni kapaciteti su dosta veći od onih koje očekuju da iznesu na trziste.

“Kapaciteti su nekih 15 hiljada litara na sat. To je ful kapacitet na dvije linije. Mi za početak očekujemo dosta manje i nadamo se da ćemo prvu godinu da odradimo po našem planu koji je vrlo realan. Onda imamo drugu, treću, četvrtu godinu. Naravno, nećemo se zaustaviti na tome, već sljedeće godine u planu su sokovi, jos neki prozivodi tako da su planovi optimistički svakako. Mi smo partneri sa IRF-om. Ovo je druga naša firma koja koristi sredstva iz IRF. Imamo mljekaru Monte Biancu u Danilovgradu. Ovdje je dva i po miliona povučeno iz sredstava preko IRF-a, a ostatak je od naših sredstava, od nasih drugih firmi. Zadovoljni smo saradnjom. To je jedna izvanredna priča za sve privrednike u Crnoj Gori, naravno koji mogu da zadovolje određene kriterijume poslovanja.”, kaže Rašković .

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *