M:tel planira investicije u najkreativnije ideje

U M:tel digitalnoj fabrici tokom jeseni obučeno je na stotine mladih biznismena, a kompanija M:tel, prema riječima njenih predstavnika, planira investicije u najbolje i najkreativnije ideje koje se mjere u početku desetinama hiljada eura.PR menadžer M:tel digitalne fabrike Bojana Maraš kazala je da preduzetnici koji imaju kvalitetne ideje mogu sredstva dobiti na više načina, od različitih takmičenja, hakatona, pa do Startap akademije, prve tog tipa koja se održava u Crnoj Gori.

“Konkurs za našu Startap akademiju je u toku, dakle prijave su otvorene na veb stranici M:tel digitalne fabrike i ona je namijenjena startapovima u najranijoj fazi razvoja, ljudima koji imaju ideje, a koje mogu biti pretočene u konkretan biznis”, kazala je Maraš agenciji Mina.

Navela je da ukoliko se neka od prijavljenih ideja uklopi u strateški razvoj kompanije M:tel, ta kompanija planira da uloži u njen razvoj za početak 30 hiljada eura.

“Investicije će biti i mnogo veće, ukoliko proizvod bude nešto novo na tržištu, zaista bude inovativan i išao u korak sa tehnološkim trendovima”, dodala je Maraš.

Prijave za Startap akademiju traju do kraja novembra, zatim slijedi proces selekcije prijavljenih, pa se očekuje da će do sredine decembra akademija startovati.

Check Also

Đukanović u Upravnom odboru Saveza energetičara

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović, izabran je nedavno za člana Upravnog odbora Saveza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *