Gdje se nalaze i kako izgledaju najskuplje kuće na svijetu

Dodajte komentar

Kako bi uporedili kako se kreću cijene luksuznih listinga širom sveta, kompanija Yardi koja se bavi tehnologijom nekretnina, kreirala je listu najskupljih domova u nekolicini zemalja širom svijeta. Pola ovih nekretnina imaju cijene veće od 100 miliona dolara, što je definitivno obilježje rastuće snage tržišta u luksuznom dijelu ljestvice.

Kina: Estrada de Penha ($62 miliona)


Smještena na vrhu Penha brda u Makau, ova vila sa površinom od 1.280 m2 nudi panoramski pogled na zaliv i Hengkvin ostrvo. Sa svojim kolonijalnim stilom, ona sadrži šest spavaćih soba, šest kupatila i tri toaleta.

Portugalija: Country Estate ($63 miliona)


Sakrijte se od užurbanog ritma grada kupujući umirujuće imanje u Algarveu. Ovaj posjed predstavlja pravi kaleidoskop boja, sa akcentima jarko žutih i plavih tonova. Pored 93 jedinice za hotelske goste, ovde postoje restorani, barovi, zatvoreni bazen sa grejanom vodom, teniski centar i igralište za djecu.

Singapur: The Wallich Residence ($80 miliona)


Smješten u najvišoj zgradi Singapura, ovaj penthaus koji mjeri oko 2.100 m2 površine prostire se na tri sprata. Ankerisan uz pomoć pet spavaćih soba, penthaus je ispunjen prirodnom svjetlošću, koja se u njega ulica kroz prozore od poda do plafona. Arhitekte i dizajneri su budućim vlasnicima na raspolaganju ukoliko oni požele da prekroje ovaj prostor prema svojim potrebama.

Rusija: Mansion on Ostozhenka ($85 miliona)


Istorija oživljava u ovoj vili u Ostoženka ulici, koja je inače poznata kao moskovski Zlatni Kilometar – jedan od najskupljih rezidencijalnih dijelova svijeta. Vila datira iz 1800ih godina, restaurirana je i okarakterisana drvenim podovima, bogatim draperjama i ornamentnim kaminima.

Španija: Marbella Mansion ($91 miliona)


Smještena na premijum dijelu plaže u Marbelji, ova veličanstvena vila nudi vam i plažu i pogled na planine. Privatni put i bezbjednosna kapija vode vas do prilaza za kola, koji je dekorisan velelepnom fontanom i uređenim baštama. U enterijeru, vila sa deset spavaćih soba ima privatni bioskop, formalnu i običnu trpezariju, biblioteku, kancelariju i saunu. Za uživanje u najboljem pogledu koji se pruža sa ovog imanja, smjestite se pored bazena u formi lagune sa grejanom vodom i vodopadom.

Barbados: Palazatte ($125 miliona)


Smješten na zapadnoj obali Barbadosa, Palazatte posed sastoji se od četiri vile sa pogledom na okean, pri čemu svaka mjeri oko 1.300 m2. Svaki dom ima pet spavaćih soba, šest kupatila, medijsku sobu i bazen. Imanje ima podzemni parking za osamnaest automobila, kao i spa odeljak sa sobama za tretmane i wellness klubom.

Švajcarska: Lonsdaleite Estate ($185 miliona)


Izgrađena djelimično u jednoj strani planine nadomak Sent Morica, ova nevjerovatna vila sa površinom od 4.500 m2 bila je imenovana najboljim planinskim domom više puta. Ako zakoračite unutra, lako ćete shvatiti zašto. Grandiozna rezidencija ima pet spavaćih soba sa privatnim kupatilima, vinski podrum, spa i podzemno jezero koje je osvijetljeno plutajućim Swarovski svijećama. Naravno, kako se radi o vili nadomak prestižnog zimskog odmarališta, ona ima svoju privatnu žičaru i direktan pristup ski stazama.

Francuska: Villa Les Cèdres ($418 miliona)


Ponekad, istorija dolazi sa premijum cijenom. Upravo to je slučaj sa ovim istorijskim imanjem koje okupira prostor od 35 hektara u južnom delu Francuske, a nekada je ono bilo jedina funkcionalna farma maslina. Tri vijeka kasnije, maslinjaci i dalje krase zemlju ovog imanja, uz bronzanu statuu boginje Atine. Izgrađena 1830.godine, vila koja se nalazi na ovom imanju ima četrnaest spavaćih soba, biblioteku sa drvenim panelima i brojne druge detalje iz tog perioda.

Hong Kong: Middle Gap Road ($446 miliona)


Ako želite da kupite posjed u Hong Kongu, znajte da morate izdvojiti pozamašnu sumu novca. Kako cijene mnogi mediji i stručnjaci, Hong Kong je najprecijenjenije tržište svijeta. Izgrađena 1991.godine, ova vila sa dva sprata, posjeduje četiri spavaće sobe i četiri ipo kupatila, dok njeno zadnje dvorište krasi kružni bazen.

Sjedinjene Države: The One ($500 miliona)


Ovo imanje nalazi se u Bel Eru, u Kaliforniji, a već smo više puta pisali o njemu. Vila o kojoj se radi djelo je preduzetnika Nila Niamija i arhitekte Pola Meklina, koji su njome željeli da pomjere granice mogućeg, kada se radi o svim pogodnostima i sadržajima koje jedna vila može imati. Ona dolazi sa kućnim bioskopom sa 45 mjesta, kuglanom sa četiri trake, kazinom i garažom za pedeset automobila.

LuxLife.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *