Sjajna godina za Ferrari

Dodajte komentar

Ferrari je u trećem kvartalu ove godine prodao čak 2.262 automobila, što predstavlja rast od 11% (216 vozila više) u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Rast prodaje zabilježen je i u prvih devet mjeseci 2018. godine, kada je kupcima širom svijeta isporučeno 6.853 automobila. To znači da je ove godine prodato 7% više vozila nego u istom periodu prošle godine.

Najveće tržište kompanije Ferrari od početka ove godine su bili Evropa, Bliski Istok i Afrika. Ferari je na tim tržištima od početka godine do septembra prodao 3.181 vozilo, što je za 8% više nego u istom period prošle godine.

Italijanski proizvođač isporučio je u istom periodu 2.189 vozila u Sjevernu i Južnu Ameriku, dok su još 522 Ferrarija stigla do kupaca koji se nalaze u Kini i Tajvanu. U ostatku svijeta, prodat je 961 automobil.

Najprodavaniji modeli s V8 i V12 agregatom su bili Portofino i 812 Superfast.

Proizvođač egzotičnih automobila iz Maranella očekuje da do 2022. godine udvostruči svoj profit na čak dvije milijarde eura, jer će do te godine predstaviti čak 15 novih modela, među kojima su specijalna izdanja, hibridi i prvi SUV u istoriji kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *