Proširenje ulice Vojislavljevića još uvijek neizvjesno

Dodajte komentar

Datum početka radova na širenju ulice Vojislavljevića još uvijek je neizvjesan. Skupština Glavnog grada je od jednog od svojih odbornika nedavno primila pitanje koje interesuje mnoge građane Zabjela, ali i cijele Podgorice:

„Kada je planirana modernizacija ulice Vojislavljevića i mosta na Morači kao jednog od najznačajnijih projekata za omogućavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja u Glavnom gradu?”

Na postavljeno pitanje Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice dostavila je sljedeći odgovor:

„Glavni projekat ulice Vojislavljevića je urađen od strane preduzeća „Via project”. Predmetni projekat je pozitivno revidovan od strane preduzeća „Simm inženjering”krajem 2017. godine. Projektantski predračun za rekonstrukciju ulice Vojislavljevića je 9.667.236,10€ sa PDV-om.

Programom uređenja prostora za 2018. godinu planirana su sredstva u iznosu od 1.000.000,00€ za izvođenje radova na ulici Vojislavljevića – I faza. Početak radova uslovljen je riješavanjem imovinsko-pravnih odnosa na trasi predmetne saobraćajnice.

Za riješavanje imovinsko-pravnih odnosa po Elaboratu eksproprijacije potrebno je riješiti tj. otkupiti oko 21.000 m² zemljišta u privatnom posjedu, za šta je potrebno izdvojiti nekoliko miliona eura.

Nakon više neuspješnih javnih poziva u 2016. i 2017. godini za odabir najpovoljnijeg ponuđača (dostavljene neispravne ponude od strane ponuđača i čak dva puta raskinut Ugovor o izradi projekta na zahtjev odabranih projektanata), izrada Glavnog projekta rekonstrukcije mosta na trasi ulice Vojislavljevića i kružnog toka na raskrsnici puteva za Cetinje i Nikšić je ugovorena sa preduzećem „Institut za građevinarstvo” iz Podgorice u maju 2018. godine. Nakon završetka izrade projekta steći će se uslovi za planiranje izvođenja radova u skladu sa projektantskim proračunom. Za navedeni projekat će biti poručen Elaborat eksproprijacije.

S obzirom na to da se radi o značajnim finansijskim sredstvima predviđenim za ove radove, ne možemo precizirati početak realizacije ovog projekta.” – rečeno je u odgovoru Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Izvor: Glaszabjela.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *