Nakon štampanog izdanja, “Glas Zabjela” dobio i online verziju

Dodajte komentar

Nakon nepunih dvije godine od izlaska prvog broja lokalnog štampanog časopisa „Glas Zabjela” redakcija volontera pokrenula je istoimeni portal u namjeri da specifičnu subkulturu jednog naselja iskoristi na najbolji način u cilju edukacije, informisanja, kulturnog uzdizanja i povezivanja njegovih stanovnika i stvaranja jednog posebnog sredstva za slobodno izražavanje svih pa i krajnjih čitalaca, sve sa krajnjim ciljem osnaživanja zajednice.

Kao i časopis, portal Glas Zabjela namijenjen je porodici, odnosno svim generacijama i uzrastima.

Na portalu će biti dostupne sve priče koje su do sada postojale samo u štampanom izdanju. Osim zabjelske subkulture, internet portal Glas Zabjela će pokušati da na najbolji način predstavi priče iz naše šire zajednice, iz cijele Podgorice, kao i Crne Gore i regiona. Po riječima glavnog i odgovornog urednika, Vladana Đurišića, redakcija će se truditi da otkrije i promoviše najzanimljivije i najljepše primjere društvene odgovornosti i volonterizma iz svijeta, ali i da čitaoce  bolje upozna sa najvrijednijim i najkreativnijim pojedincima i organizacijama u Podgorici i Crnoj Gori. Na portalu su zastupljeni i brojni intervjui sa uspješnim crnogorskim ličnostima, novosti iz Glavnog grada, kolumna psihološkinje Radmile Stupar Đurišić, tekstovi poznatog novinara i publiciste Slobodana Vukovića i mnogi drugi.

“ Naš grad krije brojne ideje i vizionare koji zaslužuju da imaju svoj glas. Za dobro našeg društva i za dobro svih nas. Pozivamo sve sugrađane da daju svoj doprinos tako što će nam pomoći da pronađemo najbolje priče iz našeg okruženja, a mi ćemo ih podijeliti sa svijetom.” – izjavio je Vladan Đurišić.

Nacionalni volonterski servis, Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP Zid,  dodijelio je redakciji Glasa Zabjela godišnje priznanje Volonter godine na nivou Crne Gore, čime je pružio svojevrstan vjetar u leđa časopisu i portalu Glas Zabjela.

Portal je dostupan na www.glaszabjela.me kao i putem besplatne aplikacije koja se može preuzeti sa Google Play onlajn prodavnice.

Ukoliko imate ideje i priče koje želite podijeliti sa našim čitaocima pišite na [email protected]

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *