Allianz ostvario 25 posto veću neto dobiti u trećem kvartalu

Dodajte komentar

Njemački osiguravač Allianz u petak je objavio da mu je neto dobit u trećem ovogodišnjem kvartalu bila za četvrtinu veća u poređenju s istim razdobljem prošle godine zahvaljujući manjim iznosima naknade šteta izazvanih prirodnim katastrofama.

Neto dobit u trećem je tromjesečju iznosila 1,9 milijardi eura, što je gotovo 25 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pokazao je poslovni izvještaj najvećeg evropskog osiguravača. Operativna dobit u posmatranom razdoblju je uvećana za petinu, na tri milijarde eura, objavio je njemački osiguravač s dugogodišnjim poslovanjem u Hrvatskoj.

Poboljšanje dobiti u Allianzu pripisuju manjim iznosima po odštetnim zahtjevima vezanim uz prirodne katastrofe i smanjenim troškovima. Izvršni direktor Oliver Baete istaknuo je snažne rezultate u svim segmentima u dosadašnjem toku godine te veću produktivnost. Poručuje ujedno da kompanija ostaje na putu zacrtane operativne dobiti za cijelu godinu u rasponu od 10,6 do 11,6 milijardi eura.

“Uvelike smo uvjereni da ćemo ostvariti i naše ciljeve za cijelu godinu”, izjavio je.

Glavni finansijski direktor Giulio Terzariol još je ljetos izrazio nadu u ostvarivanje zacrtane dobiti za 2018. godinu bliže gornjoj granici očekivanog raspona, podsjeća dpa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *