Vlada povlači izmjene Zakona o računovodstvu

Dodajte komentar

Vlada će iz skupštinske procedure povući predloženi Zakon o izmjeni Zakona o računovodstvu, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković.

Predložene izmjene usvojene su 12. jula i poslanicima upućene na razmatranje 11 dana kasnije.

“Imajući u vidu da je u toku skupštinske rasprave pristigao određeni broj komentara na Predlog zakona o izmjeni Zakona o računovodstvu, od strane poslanika u Skupštini, kao i predstavnika profesije, odlučili smo se da Predlog povučemo iz skupštinske procedure kako bismo dalje unaprijedili tekst“, zaključeno je na sjednici.

Početak Velike plaže, počevši od rta Đerane, dobiće novu Državnu studiju lokacije. U dokumentu koji je Vlada usvojila, precizirane su sve izmjene za Sektor 66, odnosno objekte koji pripadaju Hotelsko-turističkom preduzeću Ulcinjska rivijera, a čiji je dio dugoročno zakupila hotelska grupacija Karisma. Plan obuhvata više od 200 ha, sa više od 7.000 novih ležajeva visoke kategorije u hotelskim rizortima orijentisanim prema plaži i manjim turističkim naseljima uz put Ulcinj Ada Bojana.

“Usvajanjem ovog plana stvara se mogućnost za nastavak investicija u Ulcinju, sa akcentom na održive vidove turizma. O tome svjedoče visoki kriterijumi koje su planeri postavili pred buduće hotelske operatere, sa više od 160 kvadrata ozelenjenih površina po hotelskom ležaju”, ističu iz Vlade.

Razmotren je i potvrđen Izvještaj o javnom pozivu za zakup državnog zemljišta na lokalitetu Briska gora u ulcinjskoj opštini za izgradnju solarne elektrane. U njemu se navodi da će Ministarstvo ekonomije, na osnovu rang liste ponuđača koju je 18. oktobra sačinila Tenderska komisija, formirati tim za pregovore sa prvorangiranim konzorcijumom Fortum i EPCG.

Ministarstvo vanjskih poslova objaviće do kraja godine međunarodni konkurs za idejno rješenje postavke izložbe u Nacionalnom paviljonu na Svjetskoj izložbi Expo 2020 koja će biti održana u Dubaiju. Kako se navodi, “tehničko-tehnološko, održivo i ekonomski racionalno” idejno rješenje treba na “autentičan i inovativan način da odgovori na zadatu temu ‘Povezivanje umova, stvaranje budućnosti’ i podtemu ‘Održivost'”. Za generalnu komesarku izložbe izabrana je Dušanka Jeknić, a do sada je za zakup paviljona u dva nivoa isplaćeno 263.620 eura od ukupne cijene od 600.000 dolara.

Kompanija Čelebić Agrar, koja je zakupac državnog zemljišta na lokaciji Vranovići u zalivu Bigova, plaćaće ubuduće 30 eura nižu godišnju zakupninu ove površine namijenjene za zasade maslina. Razlog smanjenja je izgradnja dalekovoda elektroenergetske i telekomunikacione infrastrukture, za potrebe firme Bigova Bay. Nova godišnja zakupnina Čelebić Agrara biće 15.771,15 eura za 1.561.508 kvadrata.

Plan korišćenja sredstava Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom za 2018. godinu izmijenjen je u stavci preraspodjele sredstava, ali ne i krajnjeg iznosa. Za potrebe radova na čišćenju ušća Bojane, nedostajućih 70.000 eura biće nadoknađeno iz tekućeg plana (64.000 eura) i nerealizovanih investicija iz prošle godine (6.000 eura).

Izvor: Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *