Samsung zvanično predstavio svoj savitljivi telefon (video)

Samsung je predstavio svoj prvi smartfon sa savitljivim displejom, i na rtenutak samo dobili priliku da vidimo kako izgleda i kako će raditi.

Zvanično nazvan “Infinity Flex Display”, ovaj koncept po prvi put je prikazan na bini na Samsungovoj konferenciji za developere u San Francisku.

Bukvalno je predstavljen u sjenci, a jedino je mogao da se vidi uključen ekran.

Dizajn podsjeća na školjku, a telefon ima veliki unutrašnji displej kada je otvoren, i spoljni ekran kada je preklopljen.

Međutim, jedna stvar nam zapada za oko, a to su nešto veće ivice telefona, što znači da možda opet krećemo od nule kada je ram oko ekrana u pitanju. Trenutno, Samsungov odnos ekrana i ivica oko njega iznosi 84 odsto kod modela Note 9.

Kako bi napravio ovaj displej, Samsung je morao da razvije nove materijale i procese s obzirom na to da je staklo samo po sebi statično i nije fleksibilno.

Savitljivi telefon će biti u stanju da koristi do tri aplikacije u isto vrijeme, upitanju je funkcija koju Samsung naziva “Multi Active Window”.

Sudeći po riječima predstavnika Samsunga koji su bili na bini, ovo nije samo koncept i uskoro možemo da očekujemo masovnu proizvodnju ovih uređaja zahvaljujući velikim tehnološkim probojim akoji su napravljeni.

Iako zvanične specifikacije nisu objavljene, veliki broj glasina ukazuje na 512GB prostora za skladištenje podataka, 7.3-inčni displej i bateriju čiji kapacitet bi mogao da bude između 3.000 i 6.000mAh.

Check Also

“Apetiti političkih partija bi mogli doći na naplatu”

Prilično neozbiljna je izjava ministra finansija Aleksandra Damjanovića, da će, ukoliko se ne usvoji rebalans …

Leave a Reply

Your email address will not be published.