Preduzeće Ing invest poklonilo Kliničkom centru projekat vrijedan 8.500 eura

Arhitektonski biro „ING – INVEST“ iz Danilovgrada donirao je Kliničkom centru Crne Gore projekat za adaptaciju dijela prostora prvog sprata glavne zgrade, gdje je nekada bio Centar za transfuziju, za potrebe Centra za medicinsku genetiku i imunologiju, vrijedan 8.500 eura.

Kako je saopšteno iz KCCG, projekat je direktoru te ustanove, Jevtu Erakoviću, danas uručio vlasnik Ing investa arhitekta Radulović Veselin-Bato.

KCCG je jedina zdravstvena ustanova u Crnoj Gori koja sprovodi genetsku i imunološku dijagnostiku.

Centar za medicinsku genetiku i imunologiju CMGI je osnovan 2000. godine i predstavlja značajan segment KC namijenjen savremenoj dijagnostici genomskih oboljenja i poremećaja imunskog sistema.

“Oko 11.000 pacijenata godišnje ostvari neophodnu dijagnostiku u CMGI, uključujući i prenatalnu dijagnostiku za sve trudnice iz Crne Gore koje su u povećanom riziku od nasljednih bolesti”, ističu u Kliničkom centru.

Dodaju da su, imajući u vidu značaj CMGI, ne samo za KCCG, već i za crnogorski zdravstveni sistem uopšte, Eraković i Radulović izrazili obostrano zadovoljstvo realizacijom te vrijedne donacije.

“Adaptacijom novog prostora obezbijedićemo bolje uslove za rad Centra za medicinsku genetiku i imunologiju”, poručuju iz Kliničkog centra.

Check Also

Mastercard i PayPal omogućili Instant Transfer na osam evropskih tržišta

Nakon uspješnog lansiranja u SAD-u i Singapuru, Mastercard i PayPal proširuju dostupnost svoje Instant Transfer …

One comment

  1. i mozda kao odgovorna institucija gradjana CG, ovo uknjize kako treba pa se stvarno pojavi u budzetu kao donacija, posto zavrsnim racunom budzeta 2017-e, nema ni jedne donacije uopste u budzetu zdravstvenih institucija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *