Američki bootcamp učinio 1.500 sati svog kurikuluma za učenje programiranja potpuno besplatnim

Dodajte komentar

Edvard Rugeri i Kuš Petel su dvojac iz San Franciska koji posljednjih šest godina stoji iza koderskog bootcamp programa poznatog kao App Academy. Kako svoje kurseve programiranja organizuju samo u San Francisku i Njujorku, tokom svog postojanja nisu bili u prilici da obezbijede obuku onima koji nisu u mogućnosti da provedu 12 nedelja, koliko traje kurs, u jednom od ova dva grada.

Zbog toga su doneli odluku da 1.500 sati kurikuluma učine besplatno dostupnim svima koji su zainteresovani da nauče da programirajuProgram obuhvata JavaScript, Ruby on Rails, React, Redux, SQL i HTML/CSS i namenjen je početnicima, a sastoji se od interakivnog okruženja za kodiranje, nastavnih materijala (štiva, videa, projekata) i pristupa zajedničkom chatu polaznika.

U okviru saopštenja o namjerama da cijeli resurs za učenje od kog zarađuju učine besplatnim, menadžer prodaje App Academyja Čejs Vilson naveo je i tri razloga za ovako rizičan potez. Prvi je želja da učine IT industriju pristupačnijom nego što je sada. Drugi je taj da ovakav doprinos zajednici predstavlja dobar marketing, a treći je priprema potrebne infrastrukture za novi onlajn kurs koji namjeravaju da pokrenu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *