HG Budvanska rivijera još jednom korak ispred svih

Dodajte komentar

Sajam turizma koji se ovih dana održava u Londonu, za Hotelsku grupu Budvanska rivijera se već prvog dana manifestacije pokazao kao višestruko uspješan.

“Veliki broj posjetilaca štanda Nacionalne turističke organizacije koja je i ove godine zajedno sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma okupila privrednike iz Crne Gore i činjenice da je sa ovog tržišta zabilježeno 90% više dolazaka u odnosu na prošlu godinu, Grupaciji Budvanska rivijera je uručen sertifikat Travel life gold kojim je Kompanija zaokružila integrisani sistem upravljanja iz više oblasti poslovanja’‘, saopšteno je iz HG Budvanska rivijera.

Kako dodaju, Travelife gold je internacionalna oznaka kvaliteta u domenu poštovanja ekoloških i socijalnih principa koje primjenjuje kompanija koja je usmjerena na  održivi razvoj.

Bilo je potrebno ispuniti  163 kriterijuma iz šest oblasti:

– Upravljanje održivim sistemom
– Zaštita životne sredine
– Saradnja sa lokalnom zajednicom
– Poštovanje ljudskih prava i zaštite prava zaposlenih
– Uticaj  na dobavljače
– Odnos prema gostima

”Projekat je realizovan u proteklih šest mjeseci u saradnji sa kancelarijom UNDP- a u Crnoj Gori. Nakon izvršene provjere od strane Travelife- a, čije je sjediste u Londonu, Travelife Gold sertifikat je izdat na period od dvije godine. Kao jedna od rijetkih Kompanija koja je još 2012. započela proces razvoja ka konceptu „zelenih hotela“ , danas Budvanska rivijera kao jedina turistička kuća u Crnoj Gori koja nakon ispunjavanja svih uslovnih standarda u svim hotelima Kompanije, posluje na principu  integrisanog sistema upravljanja”, ističe se u saopštenju.

Kako dalje navode, postavljanjem integrisanog sistema menadžmenta po međunarodnim normama još jednom je pokazana namjera da Hotelska grupa u kontinuitetu prati savremene turističke trendove, da vodi brigu o zadovoljstvu radnika i klijenata, i da kroz posjedovanje međuranordnih sertifikata doprinosi smanjenju operativnih troškova, boljoj marketinškoj poziciji na turističkom tržištu pa time i jačanju brenda Kompanije.

”Travel life gold je sertifikat koji je uz Eco label i tri ISO standarda u oblasti menadžmenta kvaliteta, zaštite životne sredine i bezbijednosti hrane, zaokružio cjelinu koja predstavlja kompleksnu bazu visokih standarda po kojima za sada na turističkom tržištu Crne Gore samo Hotelska grupa Budvanska rivijera posluje”, zaključuje se u saopštenju.
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *