Nurković: Limitirani kapaciteti aerodroma, neophodne investicije

1 komentar

“Nema dileme da se postupak valorizacije Aerodroma Crne Gore sprovodi u skladu sa zakonom”, izjavio je ministar saobraćaja Osman Nurković na skupštinskom odboru za ekonomiju, finansije i budžet.

On je na kontrolnom saslušanju koje su inicirali poslanici DPS-a i SD-a ponovio da se ne radi o prodaji državnih aerodroma, već o davanju na koncesiju.

“Cjelokupna investicija tokom trajanja koncesionog perioda bice vraćena državi sa uvećanom imovinom. Javna rasprava je završena, bilo je primjedbi što je organizovana tokom godišnjih odmora, ali smo sublimirali sve sugestije i uvažili one za koje smo procjenili da popravljaju koncesioni akt“, rekao je Nurković.
On je pojasnio da ce nakon finalizacije tog dokumenta biti raspisan pretkvalifikacioni tender, koji će trajati 30 dana.

Nakon procjene ispunjenosti uslova biće odabrani najbolji ponudjači, koji će steći pravo da se prijave na tender.

Ministar je naglasio da crnogorski aerodromi ne zadovoljavaju elementarne potrebe, tako da su neophodne investicije.

“Svake godine imamo povećanje putnika, ali kapaciteti su limitirani. Na žiro računima Aerodroma Crne Gore ima 25 miliona eura, ali ih nijesu koristili za ulaganja“, istakao je ministar Nurković.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Današnji dan obilježio nekvalitetnininistar koji ne zna ništa oko aerodroma, ali je zato majstror prizemnog podbacivanja u “piss contest”-u sa SD-ovim junošom, koji samo priča o sebi i svojoj genijalnosti a ne o stvarnim problemima kompanije

    Ali, veća vijest je profesionalni i institucionalni kukavičluk guvernera koji nije imenovao banke, a ako je nešto nelikvidno i nesolventno, to su preduslovi automatske likvidacije a ne tobožnjeg CB CG oporavka. Zar je moguće da će g-din Marković dozvoliti da mu se prebaci odgovornost, a kako bi guverner ispalo da nije odgovran za nadolazeću krizu u zemlji.
    U Fondu za zaštitu nema dovoljno sredstava, osim ukoliko u posljednjih mjesec dana nisu obezbijedili ozbiljna sredstva koja su značajnija od raspoloživih 30 miliona preko EU garantnih linija.
    Sramota je časna riječ koje je nisu dostojni ni jedan ni drugi od ovih dika vladanja na štetu malih deponenata i kompanija u CG.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *