Raičković: Naša privreda još nije spremna da se nosi sa evropskim korporacijama

Asocijacija menadžera Crne Gore slavi pet godina postojanja. Predsjednik organizacije Budimir Raičković otkrio je za FOS na čemu će njegov tim raditi u narednom periodu, a osvrnuo se i na dosadašnji učinak, te izazove pred kojima je crnogorska privreda i društvo.

“Postali smo jako prepoznatljiva organizacija na nivou Crne Gore čiji se glas i mišljenje itekako čuje i javnost je prati. Postali smo glas menadžera Crne Gore – jedne struke koja donosi odluke”, smatra Raičković, a posebno napominje da je Asocijacija u evropskoj konfederaciji menadžera postala punopravni član.

Organizacija je začeta uz pomoć 20 osnivača, a danas broji čak 300 članova.

Predsjednik Asocijacije u razgovoru za FOS govorio je i o crnogorskoj privredi na evropskom tržištu, odnosno konkurentnosti naših preduzetnika u odnosu na velike evropske lance.

“Objektivno, naša privreda još nije spremna da se nosi sa velikim korporacijama sa evropskog tržišta. Ali, ako težimo da budemo dio tog tržišta i društva, onda naše kompanije moraju da se pripreme da budu itekako konkurentne…. Sigurno da postoje modeli kao što je saradnja sa tim velikim lancima”, kazao je Raičković.

Ističe da je saradnjom sa državnim organima zadovoljan kada je u pitanju Asocijacija menadžera i napominje da ne treba dijeliti menadžere na one koji su u privredi i one koji su u državnoj administraciji. Raičković vjeruje da kvalitetnom sinergijom sa ostalim organizacijom i lokalnim upravom mogu pružiti doprinos da Crna Gora u ekonomskom smislu ide naprijed.

Izvor: Fosmedia.me

Check Also

Investitori u sedam hotela ulažu skoro 100 miliona

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je gradilišta u Ski centrima Kolašin 1600 i Kolašin 1450 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *