Mediteran na Žabljaku postaje rizort sa pet zvjezdica

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je, na danas održanoj XIV sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, razmotrio Izvještaj o rezultatima pregovora po osnovu međunarodnog javnog tendera za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta vojnoturističkog kompleksa „Mediteran“, Žabljak, sa Predlogom odluke o davanju u dugoročni zakup zemljišta vojnoturističkog kompleksa „Mediteran“, Žabljak i Predlogom ugovora o davanju u dugoročni zakup zemljišta vojnoturističkog kompleksa „Mediteran“, Žabljak koji je dostavila Tenderska komisija za valorizaciju turističkih lokaliteta.

Vladi je predloženo da usvoji Izvještaj, utvrdi odluku o davanju zemljišta u dugoročni zakup i ovlasti ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića da potpiše odgovarajući ugovor.

U Informaciji je navedeno da je tender za turističku valorizaciju tog lokaliteta raspisan 5. decembra 2013, da su više puta produžavani rokovi za podnošenje ponuda i otkup dokumentacije, te da se na novi tender, objavljen 13. septembra 2017. godine na osnovu inovirane dokumentacije, javio konzorcijum koji čine CG SKI doo Žabljak i Baltic International Trading iz Talina, Estonija, da je ponuda ocijenjena kao formalno ispravna te da su nakon toga otvoreni pregovori sa ponuđačem.

Bitni elementi predloženog ugovora su: 30-ogodišnji zakup kompleksa površine 13.951 m² sa unaprijed plaćenom fiksnom cijenom zakupa od 1,01 euro po kvm godišnje i unaprijed uplatom zakupnine za prvih pet godina; varijabilna zakupnina u vrijednosti od 5 odsto prihoda ostvarenih u finansijskog godini, i investicioni program koji uključuje gradnji 5,4 miliona vrijednog rizorta kategorije 5 zvjezdica u roku od 27 mjeseci.

Check Also

Ulcinj dobija turistički kompleks sa pet zvjezdica nadomak Valdanosa (video)

Ulcinj će dobiti turistički kompleks sa pet zvjezdica na brdu Mavrijan nadomak Valdanosa, čiji kapaciteti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *