Mediteran na Žabljaku postaje rizort sa pet zvjezdica

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je, na danas održanoj XIV sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, razmotrio Izvještaj o rezultatima pregovora po osnovu međunarodnog javnog tendera za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta vojnoturističkog kompleksa „Mediteran“, Žabljak, sa Predlogom odluke o davanju u dugoročni zakup zemljišta vojnoturističkog kompleksa „Mediteran“, Žabljak i Predlogom ugovora o davanju u dugoročni zakup zemljišta vojnoturističkog kompleksa „Mediteran“, Žabljak koji je dostavila Tenderska komisija za valorizaciju turističkih lokaliteta.

Vladi je predloženo da usvoji Izvještaj, utvrdi odluku o davanju zemljišta u dugoročni zakup i ovlasti ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića da potpiše odgovarajući ugovor.

U Informaciji je navedeno da je tender za turističku valorizaciju tog lokaliteta raspisan 5. decembra 2013, da su više puta produžavani rokovi za podnošenje ponuda i otkup dokumentacije, te da se na novi tender, objavljen 13. septembra 2017. godine na osnovu inovirane dokumentacije, javio konzorcijum koji čine CG SKI doo Žabljak i Baltic International Trading iz Talina, Estonija, da je ponuda ocijenjena kao formalno ispravna te da su nakon toga otvoreni pregovori sa ponuđačem.

Bitni elementi predloženog ugovora su: 30-ogodišnji zakup kompleksa površine 13.951 m² sa unaprijed plaćenom fiksnom cijenom zakupa od 1,01 euro po kvm godišnje i unaprijed uplatom zakupnine za prvih pet godina; varijabilna zakupnina u vrijednosti od 5 odsto prihoda ostvarenih u finansijskog godini, i investicioni program koji uključuje gradnji 5,4 miliona vrijednog rizorta kategorije 5 zvjezdica u roku od 27 mjeseci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *