Globalno bogatstvo dostiglo je 317 hiljada milijardi dolara

Ukupno globalno bogatstvo dostiglo je 317 hiljada milijardi dolara, što predstavlja rast oko 4,6 odsto, pokazuju podaci istraživačkog instituta Credy Swiss.

Prema podacima istraživanja, bogatstvo domaćinstava u Sjedinjenim Američkim Državama nastavlja da raste, prenosi B92. Kina je u hijerarhiji globalnog bogatstva na drugoj poziciji, čime je pretekla Japan.

Za godinu od objavljivanja poslednjeg izvještaja te banke do sredine godine, ukupno globalno bogatstvo uvećano je 14 hiljada milijardi dolara na 317 hiljada milijardi, što predstavlja stopu rasta od oko 4,6 odsto pokazuju najnoviji podaci izvještaja o globalnom bogatstvu.

SAD su nastavile da bilježe neprekidan trend rasta bogatstva od globalne finansijske krize, uvećavajući globalno bogatstvo za još šest hiljada milijardi dolara. Kako se navodi, ukupno i bogatstvo po odraslom stanovniku u SAD se nagomilavalo od 2008. godine.

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.