McCann Podgorica prva agencija iz Crne Gore nagrađena na međunarodnom festivalu Golden Drum

Dodajte komentar

Prvi put agencija iz Crne Gore nagrađena je na jednom od najznačajnihih festivala iz svijeta oglašavanja. Na jubilarnom dvadeset petom Golden Drum festivalu kampanja agencije McCann Podgorica, osvojila je tri nagrade, uključujući i Golden Drum Adriatic nagradu za najbolji projekat u regionu za kampanju “Neželjena” realizovanu u saradnji sa Centrom za ženska prava iz Podgorice.

 „Za naš mali tim iz Podgorice, nagrade na Golden Drum-u nose posebnu težinu. Po prvi put je jedna marketing agencija iz Crne Gore nagrađena priznjanjima ove veličine i značaja. Saradnja koju smo ostvarili sa kolegama iz UM Podgorica, McCann Beograd i NVO Centar za ženska prava na kampanji #Neželjena, odličan je primjer kako važne teme mogu za tren da okupe ljude oko velikog cilja, a dobre ideje dovedu do značajnih promjena u društvu. To nas sve čini jako ponosnima. Nadamo se da su ovo samo prva u nizu priznanja za stručnost i kreativnost koja dolaze u agenciju iz naše zemlje i da će u budućnosti biti još mnogo projekata koji će ponovo stati rame uz rame sa najboljim kampanjama regiona i svijeta,“ izjavila je Sandra Vujović, Creative Lead agencije McCann Podgorica.

Međunarodni žiri u konkurenciji od 1200 prijavljenih radova iz 28 zemalja nagradio je kampanju „Neželjena” realizovanu u saradnji sa Centrom za ženska prava iz Podgorice sa dva zlatna i jednim srebrnim priznanjem.  Dodatni uspjeh se ogleda i u tome što je i McCann Worldgroup peti put proglašena za najbolju agencijsku mrežu.

Maja Raičević iz NVO Centra za ženska prava izjavila je povodom nagrade:

„#Neželjena je najmanje priča o selektivnim abortusima, a mnogo više priča o jednakosti, budućnosti, slobodi.To nije priča samo Crne Gore, ona je univerzalna i zato treba da putuje  dalje u svijet. Ovo je način da to postignemo i zato smo veoma zahvalne na podršci koju ste joj pružili dodijelivši nam ove nagrade.”

Festival Golden Drum jedan je od najvažnijih internacionalnih festivala oglašavanja na kome tradicionalno učestvuju najbolje svjetske agencije. Ove godine održan je jubilarni dvadeset peti put u organizaciji Slovenačke oglašivačke komore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *