Budvanska rivijera se dijeli na dva društva

Dodajte komentar
Hotel Palas

Bord direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” usvojio je elaborat o restrukturiranju kompanije po kome će biti formirana dva društva sa preslikanom sadašnjom vlasničkom strukturom.

To je praktično posljednji korak pred privatizaciju najveće hotelske kompanije u većinskom državnom vlasništvu.

Prema elaboratu, jedno društvo preuzeće gazdovanje hotelima “Sveti Stefan” i “Vila Miločer”, a drugo petrovačkim “Palasom” i “Castellastvom” i turističkim naseljem Slovenska plaža” i hotelima “Aleksandar” i “Mogren” u Budvi, potvrđeno je “Vijestima”.

Prema nezvaničnim saznanjima, Bord direktora na čijem je čelu Saša Radović razmatrao je elaborat beogradske kancelarije “Ernst&Young” u kome su razrađena dva modela podjele hotelske grupe.

Polazna osnova bila je nova procjena HG “Budvanska rivijera” koju je uradio “PricewaterhouseCoopers Beograd”, na koju je pozitivno mišljenje dao i eksterni revizor “KPMG Podgorica”.

Prvi razmatrani model je po metodi neproporcionalne raspodjele, gdje bi država, nakon izdvajanja “Svetog Stefana” i “Vile Miločer” u posebno preduzeće u stoprocentnom njenom vlasništvu, pala na 39 odsto vlasništva preostale imovine, odnosno izgubila većinski paket.

Prema saznanima “Vijesti”, “Ernst&Young” je taj model označio kao privatizaciju prije privatizacije i zaključio da je u suprotnosti sa Zakonom o privrednim društvima, Zakonom o privatizaciji i važećom odlukom o Planu privatizacije za 2018.

(Opširnije u Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *