Naslovne strane dnevnih novina za 20. oktobar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

IZLIVENO 100 METARA RASPONSKE KONSTRUKCIJE MOSTA MORAČICA

Oko 100 od ukupno 960 metara rasponske konstrukcije mosta Moračica, najzahtjevnijeg objekta na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare, izliveno je do sada, saopštio je Vikend novinama glavni inženjer na Sekciji 1 Duško Rondović. On očekuje da će spajanje rasponske konstrukcije najvišeg mosta na prostoru bivše Jugoslavije biti završeno početkom naredne godine.

Opštine da manje troše

Generisanje neopravdanih troškova koji su proizvod neodgovornosti lokalnih samouprava i njihovih preduzeća mora se zaustaviti, jer se na taj način ugrožava održivost državnog budžeta, poručio je juče premijer Duško Marković. On je na sastanku sa direktorima Poreske uprave (PU) Miomirom Mugošom, Uprave carina Vladanom Jokovićem i Uprave za inspekcijske poslove Alijom Košutom, kazao da opštinski čelnici moraju povesti računa o tom problemu.

EPCG i Fortum grade solarnu elektranu u Ulcinju

Tenderska komisija za otvaranje i rangiranje ponuda je na osnovu Javnog poziva za davanje u zakup zemljišta u svojini države, na lokalitetu Briska gora u Ulcinju, za prvorangiranog ponuđača za izgradnju solarne elektrane izabrala konzorcijum EPCG i Fortum, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Dan

Pobjeda

Za izvoznike pola milijarde dolara

Britanska kreditna agencija za podršku izvozu (UKEF) pružiće pomoć Vladi, opštinama i privatnim preduzećima u Crnoj Gori da obezbijede konkurentne i dugoročne finansije za promet robe i usluga sa Velikom Britanijom. – UKEF na raspolaganju ima do 500 miliona dolara za Crnu Goru za sve sektore, uključujući turizam, infrastrukturu, vodu i obnovljive izvore energije, a može pokriti i do 85 odsto ukupnih troškova projekta…

OTP kupuje pet banaka u regionu

Iz CKB-a nijesu željeli da komentarišu ponovo aktuelizovane priče da OTP banka kupuje Sosijete ženerale banku Montenegro. OTP banka ne komentariše informacije iz medija o ovoj temi. U principu, OTP banka kontinuirano ispituje mogućnositi za akviziciju u regionu, naročito u zemljama u kojima je bankarska grupa već prisutna kratko su odgovorili iz CKB u odgovoru na pitanje da li su tačne glasine koje se ponovo čuju u bankarskom sektoru da CKB, odnosno OTP kupuje Sosijete banku.

Akcije Trenda prodate za milion

Na Montenegroberzi je juče prodato 15.241.840 akcija zatvorenog investicionog fonda Trend za 1.075 miliona eura. Cijena po akciji je bila 0,07 eura. Ovaj fond ima 183.276.306 akcija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *