Prihodi i dobit American Expressa snažno porasli

American Express ostvario je u trećem tromjesečju prihode od 10,4 milijarde dolara, 9,2 posto veće nego u istom razdoblju prošle godine, a snažno je porasla i dobit te kartičarske kuće jer je snažan rast američke ekonomije podstaknuo potrošnju putem kreditnih kartica.

Prema u četvrtak objavljenom poslovnom izvještaju, neto dobit AmExa u trećem je tromjesečju dostigla 1,65 milijardi dolara, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju iznosila 1,36 milijardi dolara.

Ta kartičarska kuća izvijestila je da je potrošnja korisnika kartica u proteklom tromjesečju u SAD-u porasla za 10,3 posto, a na inozemnim tržištima za 5 posto.

Rast zaposlenosti i plata te snažna privreda podstakli su potrošnju američkih kupaca, na što ukazuje i podatak da je njihovo povjerenje prošlog mjeseca dostiglo najviši nivo u zadnjih 18 godina.

Kartičarske kuće, poput AmExa i Vise, dobijaju proviziju od trgovca svaki put kada potrošač koristi karticu koju su one izdale. Takođe, ostvaruju prihode od kamata koje potrošač plaća zbog zakašnjelog plaćanja

Check Also

Uvodi se red u taksi prevoz: Uniforma i legitimacija biće obavezni

Taksi udruženja u vozilima moraće na vidno istaknutom mjestu da imaju taksi legitimaciju vozača, kako …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *