OTP banka lansira novi međunarodni program za startup kompanije

Dodajte komentar

OTP banka, vlasnik Crnogorske komercijalne banke (CKB), predstaviće svoj drugi međunarodni program za ubrzavanje razvoja preduzeća u prvim mjesecima naredne godine i prihvataće aplikacije startup kompanija (početnika u biznisu) i scaleup kompanija (razvijenih preduzeća) koje su u fazi rasta do kraja novembra. Kompanije koje će učestvovati u ovom tromjesečnom programu imaće priliku da unaprijede svoja rješenja kroz partnerstvo sa bankom, uz podršku rukovodstva OTP banke, vrhunskih eksperata i renomiranih partnera. Prijave se mogu podnositi do 30. novembra.

OTP banka je 17. oktobra 2018. uputila svoj drugi poziv za startup kompanije. Novi program pod nazivom OTP startup program podržali su mađarski i međunarodni korporativni partneri koji su udružili snage pod sloganom “Ojačajte svoj biznis” (“Boost your business!”). Podnošenje prijava je moguće do 30. novembra.

OTP banka traži startup i scaleup kompanije koje su svojim proizvodima već zadovoljile zahtjeve tržišta i koje će imati priliku da testiraju integraciju svojih proizvoda ili usluga sa bankarskom tehnologijom i potvrde svoje mjesto na tržištu. Odgovarajuće mentorstvo koje će obezbijediti ključni donosioci odluka i eksperti, široka partnerska mreža i specijalne radionice će podržati startup kompanije tokom cjelokupnog procesa implementacije”, kazali su iz banke.

OTP startup program traži startup kompanije iz 5 + 1 glavnih oblasti:

  • Napredni alat za podatke i analizu
  • Iskustva i servisiranje klijenata
  • Unutrašnja efikasnost
  • Otvoreno bankarstvo i bezbjednost
    Inovacije proizvoda
  • Nestandardna bankarska rješenja koja se ne uklapaju u gore navedene kategorije

Selekcija učesnika programa će biti izvršena u tri kruga. Startup kompanije prvo moraju popuniti elektronski obrazac za prijavu. Programski tim će pregledati podnešene prijave po redu kako su primljene i pozvati odabrane startup kompanije na video intervju. Startup kompanije koje budu ocijenjenje kao najperspektivnije učestvovaće u dvodnevnom Selekcionom kampu koji će biti održan u Budimpešti u januaru 2019. godine, gdje će imati puno mogućnosti za umrežavanje i upoznavanje sa potencijalnim OTP sponzorima i mentorima. Tromjesečni period ubrzavanja razvoja traje od marta do maja i ne zahtijeva relociranje u Budimpeštu.

Program se završava Demo danom u maju 2019. godine, kada će učesnici programa pokazati šta su postigli rukovodstvu OTP Banke, odabranim investitorima i ekspertima za inovacije mađarskih i međunarodnih korporativnih partnera OTP-a.

Naš prethodni program za startup kompanije je privukao značajnu međunarodnu pažnju. Više od 200 kompanija se prijavilo i osam je izabrano za program i radilo sa nama u proteklih nekoliko mjeseci. Štaviše, očekujemo da počnemo dugoročnu saradnju sa nekima od njih. Ohrabreni uspjehom prvog programa, odlučili smo da pokrenemo verziju 2.0 kako bismo upoznali perspektivne startup kompanije i zajedno izgradili bankarska rješenja budućnosti na strukturiran način. Nadam se da će novi program biti još atraktivniji za startup kompanije“, rekao je András Fischer, rukovodilac Odeljenja za inovacije u sektoru stanovništva OTP banke.

Startup program OTP banke je besplatan program ubrzavanja razvoja bez ulaganja kapitala. Kandidati iz cijelog svijeta su dobrodošli. Više informacija o programu možete pronaći na www.otpstartup.com.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *