Naslovne strane dnevnih novina za 18. oktobar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Rezultati premašili rekordnu 2017. godinu

Zahvaljujući povećanju broja vozila koja prolazak kroz tunel Sozina plaćaju po višim cijenama, Monteput je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario izuzetno dobar finansijski rezultat, koji je iznosio 7.877.381 euro i bio je 0,7 odsto veći od rekordne prošle godine, kazao je Dnevnim novinama izvršni direktor tog preduzeća Junuz Mujević.

DRŽAVNI ARHIV ISPLAĆIVAO IZDATKE MIMO ZAKONA O BUDŽETU

Držvni arhiv isplaćivao je tokom prošle godine izdatke na način koji nije u skladu sa Zakonom o budžetu, dok od 2011. do 2016. nije uplatio posebne doprinose za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom u iznosu od 113.860 eura, utvrdila je Državna revizorska institucija (DRI).

Marković: Ne kritikujem, već pozdravljam rezultate

Vlada će do kraja godine raspisati tendere za žičaru, objekat na skijalištu i transfer stanicu u mojkovačkoj dijelu Bjelasice, što je oko 13 miliona eura investicije, najavio je juče premijer Duško Marković. Tokom obilaska gradilište skijališta Kolašin 1600 i Žarski u Mojkovcu, Marković se uvjerio da je završen najveći dio radova na ski centru Kolašin 1600, uključujući i skoro kilometar puta.

Dan

Vlada nema dokaz da je koncesija bolji model

Ministarstvo saobraćaja još nije pružilo dokaze da je za aerodrome koncesioni model superioran u odnosu na postojeće stanje, izjavio je za “Dan član odbora direktora Aerodroma i predsjednik opštinskog odbora SD u Tivtu Zdravko Mitrović. – Zakon o koncesijama predviđa da se moraju dati i ostali modeli. Da bi upravo vidjeli razliku zbog čega je taj model superiorniji ili bolji od ostalih modela…

Male stope rasta

Region jugoistočne Evrope se, uprkos određe nom napretku na polju primjene reformi, i dalje bori sa velikim procentom nezaposlenosti, sporim stopama rasta i nizom problema na polju infrastrukgure, ocijenjeno je u publikaciji, DSonkurentnost Jugoistočne Evrope 2018. Šefica odsjeka Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) za Jugoistočnu Evropu Marzena Kisielevska kazala je da je to najveća publikacija koju je OECD ikad uradio.

Sedam parcela prodaju za 1,1 milion eura

Plantaže su juče objavile oglas za prodaju sedam parcela u podgoričkom naselju Tološi, ukupne površine 35 hiljada metara kvadratnih, od kojih planiraju da prihoduju preko milion eura. Šest parcela površine 27,2 hiljade kvadrata prodaju za minimum 1,16 miliona, odnosno 42,5 eura po kvadratu, dok parcelu od 9,9 hiljada kvadrata daju za minimum 23.800 eura.

Pobjeda

Investitori da pokažu interes za naše projekte

Opredjeljenje Vlade je da stvara podsticajni ambijent za nove investicije, saopštio je ministar saobraćaja Osman Nurković i pozvao potencijalne partnere da pokažu interes za projekte, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja. On je na trećem Samitu ministara saobraćaja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (16+1), koji se održava u Beogradu, naglasak stavio na projekte koji su dio postojeće SEETO mreže.

Knežević: Nije nam oduzeto upravljanje bolnicom Meljine

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević kazao je juče da im je vraćeno upravljanje u bolnici Meljine i da Atlas banka nije u problemima. – Apelacioni sud je poništio odluku Privrednog suda o uvođenju stečaja, što znači da nam nisu oduzeta upravljačka prava i vraćamo se na upravljanje u bolnicu Meljine. Odluka Privrednog suda treba da bude za mjesec, a u međuvremenu ćemo završiti stečaj kazao je Knežević.

Dozvoljeno probijanje sudskih troškova

Prekoračenja u budžeta za prošlu godinu su dozvoljena i ne ugrožavaju finansijsku stabilnost države niti mogu dovesti do problema u vođenju javnih finansija, kazao je direktor Direkcije za državni trezor u Ministarstvu finansija Dragan Darmanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *