Makedonija ponovo odbila Wiz Air

Dodajte komentar

Makedonija ostaje bez jeftinog avio-prevoznika, nakon što je vlada po drugi put poništila javni poziv za izbor avio-kompanije čije će letove subvencionisati, a na koji se jedino javio mađarski Wizz Air.

Obrazlažući razloge za neprihvatanje ponude Wizz Air, Vlada je saopštila da avio-kompanija nije ispunila uslove i kriterijume tendera, koji se odnose na ohridski aerodrom “Sveti Apostol Pavle”, prenosi portal 24.mk.

“U pozivu je jasno navedeno da je avio-kompanija dužna da do 10. januara 2019. godine uvede dve linije sa ohridskog aerodroma i još dve u roku od godinu dana od potpisivanja sporazuma. Wizz Air je ponudio da uvede sve četiri destinacije u avgustu 2019. Zbog toga je komisija konstatovala da uslovi javnog poziva nisu ispunjeni i preporučila da se ovaj javni poziv poništi”, rekao je ministar za saobraćaj i veze Goran Sugareski.

Ovo je drugi put da je Vlada odbila ponudu Wizz Air, nakon što je ova kompanija i u julu bila jedina koja se prijavila na javni poziv. U prvom slučaju, Wizz Air nije dao podatke o sedištu avio-kompanije.

Iz Vlade kategorički tvrde da nije postojala tendencija poništavanja tendera i odbacuju spekulacije da se tender namještao za Air Albaniju, o čemu javnost, kako izvještava TV Alfa, neko vrijeme spekuliše.

Stari ugovor o subvencionisanju Wizz Air je istekao u junu ove godine, tako da je ta avio-kompanija cijeli kvartal poslovala u Makedoniji bez subvencija. Vlada je najavila da će po hitnom postupku objaviti novi javni poziv sa istim kriterijumima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *