Knežević: Nije nam oduzeto upravljanje bolnicom Meljine

1 komentar

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević kazao je juče da im je vraćeno upravljanje u bolnici Meljine i da Atlas banka nije u problemima.

“Apelacioni sud je poništio odluku Privrednog suda o uvođenju stečaja, što znači da nam nisu oduzeta upravljačka prava i vraćamo se na upravljanje u bolnicu Meljine. Odluka Privrednog suda treba da bude za mjesec, a u međuvremenu ćemo završiti stečaj”,  kazao je Knežević.

Sa državom smo, dodao je, na putu da nađemo zajedničko rješenje za Meljine.

“Bili bismo zadovoljni da istrpimo gubitak koji nije mali, a da Vlada preuzme bolnicu i upravljanje ili da se uradi neka kompenzacija dijelom imovine. To su modeli koji su na stolu i koji još nijesu zvanični”,  objasnio je Knežević.

Vijeće Apelacionog suda prije dva dana je ukinulo odluku o stečaju u kompaniji Meljine kompleks i vratilo predmet na ponovno odlučivanje Privrednom sudu, koji je, kako su mediji objavili, oduzeo upravljačka prava vlasniku zbog opasnosti od otuđenja imovine i uništavanja dokumentacije i ovlašćenja organa firme prenio na privremenog stečajnog upravnika Sašu Zejaka.

Stečaj je uveden početkom avgusta po zahtjevu direktorice bolnice Olivere Mihajlović-Elez zbog duga od 19.040 eura. Knežević je juče našoj redakciji kazao da Atlas banka ima visoku likvidnost.

“Klijenti banke nemaju razloga da strahuju. Jedino stečenu aktivu treba da rasporedimo, jer nam je Centralna banka dala rok”,  objasnio je Knežević.

Arapska kompanija Kaspia properti krajem avgusta je naplatila od Atlas banke 12,5 miliona po osnovu pravosnažne presude. Od tada se u javnosti govori da je banka u problemima.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Da imamo stvarno odgovorno rukovodstvo CB CG, čak i ovaj lično izabran Savjet, bi spriječio ovo lažno upravljanje krizom od strane profila kojem je jedini posao, da poštuje deponente banke, da drži glavu pognutu i bude zahvalan ako zvanična politika CG spasi što se treba spasiti, a njega ekonomski i sistemski potopi.

    A naravno da neuspješni ckl nije tražio izvještaj-reviziju 2017-e banke, da samostalno zaključi suštinu, a ne da bude platforma za najave koje već nisu prijatne. Ćutanje je zlata vrijedno, ako je to što se kaže uznemirujuće za sistem.

    Ali to nije ništa drugačije od ćutanja sličnog kolegijuma koji se morao povući, pošto su stigli novci za umanjenje negativne kampanje pa su se kao opravdali da poštuju deponente banke. Nego, bar ćute a to je sad jedino važno, jer se zna čija je odgovornost da se riješi problem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *