Canelo Alvarez potpisao najveći finansijski ugovor u istoriji sporta

Dodajte komentar

Bokser iz Meksika Saul Alvarez potpisao je ugovor sa streaming servisom DAZN u vrijednosti nevjerovatnih 365 miliona dolara. To je najveća ugovorena svota u istoriji profesionalnog sporta.

Mladi bokser iz Meksika nedavno je ostao bez TV ugovora. Meksikanac je bio pod ugovorom s HBO-om, no HBO je odlučio da se povuče iz boksa pa je tu situaciju iskoristio DAZN i s njim sklopio ugovor na pet godina, odnosno 11 mečeva kroz dogovoreno razdoblje.

Alvarez, poznatiji pod nadimkom “Canelo” zbog riđe kose, tako je vlasnik najbogatijeg ugovora među sportistima prestigavši igrača baseballa Giancarla Stantona koji je 2014. godine potpisao s Miami Marlinsima ugovor vrijedan 325 miliona dolara na 13 godina.

DAZN je sportska medijska platforma specijalizovana za borilačke sportove, a u SAD-u prodaju svoj program gledaocima za mjesečnu svotu od 9,99 dolara.

Njegov prvi meč pod milionskim ugovorom na rasporedu je 15. decembra u Madison Square Gardenu i boriće se protiv Rockyja Fieldinga.

Alvarez je prošli mjesec pobijedio Kazahstanca Genadija Golovkina u Las Vegasu, a bila mu je to 50. pobjeda u karijeri u kojoj ima dva neriješena meča i jedan poraz, od slavnog Amerikanca Floyda Mayweathera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *