Raspisan novi tender za Institut Igalo

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je javni poziv za prodaju 56,4 odsto akcijskog kapitala Instituta Simo Milošević koji je u većinskom vlasništvu Vlade, objavljeno je na sajtu Savjeta.

Poziv je otvoren do 14. januara naredne godine, prenosi Radio Jadran.

Akcijski kapital koji je predmet prodaje je u vlasništvu Vlade 19,19 odsto, Investiciono-razvojnog fonda (IRF) 23,65 odsto, Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) 10,23 odsto i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) 3,41 odsto.

Prema uslovima tendera, kupoprodajna cijena ne može biti manja od deset miliona eura, a investicioni ciklus mora biti najmanje 20 miliona eura.

„Ponudu na tenderu mogu podnijeti učesnci koji u svom vlasništvu imaju najmanje jedan medicinski rehabilitacioni centar, koji pruža usluge fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije, ili najmanje tri hotela ili hotelski kompleks, ukupnog kapaciteta ne manje od 600 soba, minimalne kategorizacije četiri međunarodnih zvjezdica koji ima zdravstvene, wellness, spa Et relax sadržaje“, navodi se u javnom pozivu za tender.

Kako se navodi, jedan od uslova za podnošenje ponude je da učesnici imaju pismo namjere ili sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja ima ekspertizu i upravlja najmanje jednim centrom za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju.

Dodatni uslov je da su oni u posljednje tri poslovne godine ostvarili ukupan prihod od najmanje 100 miliona eura.

„Učesnik na tenderu koji je otkupio Tendersku dokumentaciju može formirati konzorcijum sa drugim licima i takav konzorcijum može podnijeti Ponudu, pod uslovom da vodeći član konzorcijuma ispunjava kvalifikacione uslove“, dodaje se u javnom pozivu objavljenom na sajtu Savjeta.

Kako je saopšteno, tenderska komisija neće razmatrati ponude koje ne ispunjavaju minimalne uslove.

Naknada za tendersku dokumentaciju je 10 hiljada eura uz izjavu o povjerljivosti.

Za tender o kupovini akcijskog kapitala Instituta dostavljena su tri pisma namjere.

Za kupovinu akcijskog kapitala Instituta u državnom vlasništvu, 56,4 odsto, zainteresovani su International Hotel Property Limited – Engleska, Miroslav Marić iz Igala i Karlo Bocola, kineska kompanija Affidea u saradnji sa partnerima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH).

Na Montenegroberzi 30. avgusta je kupljeno 26 odsto akcija Instituta, koje su bile u vlasništvu Vlade Srbije.

Kompanija Ville Oliva, biznismena Žarka Rakčevića, za 99,22 hiljade akcija platila je 2,83 miliona eura.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte početkom marta utvrdio je Predlog odluke o planu privatizacije, kojim je predviđen početak pripreme i sprovođenja javnih tendera za Institut Simo Milošević i Hotelsku grupu (HG) Budvanka rivijera.

Do sada su propala četiri tendera za privatizaciju Instituta.

Check Also

Monteput: Za nepuni mjesec, auto-putem prošlo 293.000 vozila, ukupan prihod 1.131.086 eura

Od početka naplate putarine na auto-putu “Princeza Ksenija” pa sve do ponoći 15. avgusta, prošlo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.