Arton kapital: Crnoj Gori milijardu eura od ekonomskog državljanstva

Dodajte komentar

Program ekonomskog državljanstva obuhvatiće 2.000 investitora i u naredne tri godine donijeće Crnoj Gori više od milijardu eura, kazao je u razgovoru za Televiziju Crne Gore predsjednik ,,Arton kapitala” Armand Arton.

Arton, kako prenosi portal RTCG, već 15 godina izrađuje programe ekonomskog državljanstva, a ocijenio je da „Crna Gora može da postane Davos na Balkanu“, te da „što je manja država, uticaj programa ekonomskog državljanstva na ekonomiju je pozitivniji“.

Program je postavljen za 2000 investitora koji će u naredne tri godine da donesu više od milijardu eura Crnoj Gori.

“Udvostručiće se strane investicije i u tom periodu iznosiće 20 odsto prošlogodišnjeg BDP-a. Crna Gora je država sa velikim potencijalom za biznis”, rekao je Arton.

Vlada, kako je ranije saopšteno, priprema normativne i proceduralne pretpostavke za početak programa ekonomskog državljanstva.

“Zainteresovani investitori moći će da ulože 250.000 eura u neki od razvojnih projekata u nerazvijenom području ili 450.000 u razvijenom regionu, koje prethodno odobri Vlada. Biće naplaćivana i naknada do 100.000 eura po zahtjevu i usmjerena u poseban fond za nerazvijena područja”, kazali su ranije iz Vlade. Arton je ocijenio da će to biti prilika za razvoj sjevera i zapošljavanje mladih u tom regionu naše države.

“Razvoj ski-rizorta je ključan projekat za sjever. Takođe kongresni i korporativni turizam. Zašto kompanije i Vladine institucije ne bi održavale sastanke i seminare u hotelima na sjeveru, u predivnom okruženju, na primjer u Kolašinu”, rekao je Arton.

Za nove investicije, prema njegovim riječima, neophodno je poboljšati infrastrukturu na sjeveru naše države.

“Vjerujem da će auto-put biti odlična osnova i da ćete imati sezonu na sjeveru tokom cijele godine, a ne samo pet do šest mjeseci kao na obali. Znamo da i Crnogorci i stranci vole da idu na planinu i zimi i ljeti”, kazao je Arton, zaključujući da Crna Gora treba da ostane otvorena za investitore „jer je veoma privlačna za ulaganje”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *