Sezona će trajati do novembra

Dodajte komentar

Prijedlog izmjena i dopuna zakona o turističkim organizacijama trebalo bi da doprinese boljem povezivanju svih aktera u turizmu i efikasnijem upravljanju destinacijom i promocijom ocijenjeno je juče na sjednici Odbora udruženja turizma pri Privrednoj komori.

Predsjednik odbora Dragan Ivančević je kazao da će sezona prema najavama trajati do novembra. Za početak narednog mjeseca je najavio sjednicu na kojoj će razgovarati o rezultatima ljetnje sezone. Istakao je da će privrednici i dalje insistirati da pored promocije i marketinga crnogorske destinacije postoje i kadrovski stručno osposobljene lokalne turističke organizacije.

“Godinama smo imali primjedbu da Nacionalna turistička organizacija sa aktuelnim bužetom nema minimum onoga što treba da zadovolji kvalitetnu promociju naše destinacije na tržištima koja su za nas važna i aktuelna, a posebno za nova”, poručio je Ivančević i istakao da predložene izmjene zakona obezbjeđuju NTO veliki autoritet i finansijske mogućnosti da to obavi.

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović kazao je da se predloženim izmjenama preciziraju postojeća rješenja u cilju pokušaja boljeg sređivanja sistema i povezivanja svih aktera u turzmu.

“Kada sada pričamo o turističkoj sezoni govorimo samo o podacima kolektivnog smještaja zaključno sa avgustom”, kazao je Davidović, koji smatra da pravovremeno dobijanje podataka može da pomogne da se u hodu reaguje i mijenja sve što treba kako bi svaka sezona bila efikasnija.

Predstavnik preduzeća Lipska pećina Tomo Knežević kazao je da su predložene izmjene pomak u toj oblasti.

“Dobro je što je Ministarstvo odlučilo da pojača poziciju NTO. Ima pomaka u finansijskoj konstrukciji, ali nedovoljno. Dajte da jedne godine podignemo tri puta budžet NTO, pa da vidite kakve ćete imati efekte u turzmu”, rekao je Knežević, koji smatra da se ne radi dovoljno na digitalnom marketing.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *