Tužilaštvo: Porto Montenegro oslobođen duga u skladu sa zakonom

1 komentar

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da nema osnova za pokretanje bilo kakvog krivičnog postupka u vezi sa oslobađanjem 5,6 miliona eura duga kompaniji Adriatic Marinas koja upravlja turističkim kompleksom Porto Montenegro.

“U predmetu ovog tužilaštva formiranom po saznanju za događaj-donošenje Odluke rukovodstva Opštine Tivat o oslobađanju plaćanja komunalija kompanije Adriatic Marinas-Porto Montenegru za rezidencijalno-poslovne objekte koje je ta kompanija već izgradila ili ih gradi u kompleksu nautičko-turističkog centra Porto Montenegra nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koga, za bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, jer, nakon analize prikupljenih obavještenja, podataka i dokumentacije u toku izviđaja, ocijenjeno je da u konkretnom slučaju nije bilo neporavilnosti koje bi ukazivale da je izvršeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”, saopšteno je iz SDT-a.

Pročitaj: Porto Montenegru otpisano 5,6 miliona eura po osnovu naknade

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac i izvršni direktor kompanije Adratic Marinas, Dejvid Margason potpisali su Ugovor o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i poravnanju međusobnih potraživanja u iznosu od 5,6 miliona eura.

Podsjetimo, Specijalno državno tužilaštvo je, povodom novinarskih pitanja od 22. januara 2018. godine, formiralo predmet koji se odnosi na obaveze plaćanja komunalija za rezidencijalno-poslovne objekte, koji su izgrađeni ili se grade u kompleksu nautičko-turističkog centra Porto Montenegro.

Opština Tivat je po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva, dostavila svu potrebnu dokumentaciju, a nakon toga, uzete su izjave SDT-u od zaposlenih u Opštini Tivat.

Opština Tivat je, shodno pravu na slobodan pristup informacijama, uputila zahtjev Specijalnom državnom tužilaštvu, kako bi stekla uvid u ishod predmetnog izviđaja.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Šteta što opština nije izabrala drugi put da sredi svoju interno uništenu nekadašnju dobru reputaciju.

    Institucija (SDT) koja je pobrisala sebe iz bilo kakve ozbiljne priče o pismenosti, a samim tim je nema u razmatranjima koje uporno i bez zastoja kopaju dokumentaciju i utvrđuju objektivni redosljed koji dokazuje činjenice,, ne može biti dobar mehanizam da se Tivat vrati da bude ono što treba da bude – najperspektivnija opština CG održivog turističkog razvoja, čak i van okvira dosadnjikavog, čak ružnog, PM-a.

    Vrijeme je da se ozbiljno pozabave svojom samouništenom reputacijom i stvarno prikažu sve finansijske podatke, koji ih tek onda mogu spasiti da ih ne kaljaju naši nepismeni i činjenicama i pravu nenakloonjeni pravnici. Ako su neke pravne i ugovorne norme nedovoljno jasne, to brojke i stvarni troškovni prikazi ne mogu biti. Nije neka građanska utjeha, ali je bar realnije, zakonitije i pravičnije tako gledati u ovu problematiku od vjerovanja da će bilo koja tužilačka ekipa odraditi bilo šta što nije obično jalovo politikanstvo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *