Naučni časopis CBCG uvršten u Web of Science bazu

Dodajte komentar

Naučno-stručni časopis Journal of Central Banking Theory and Practice koji izdaje Centralna banka Crne Gore uključen je u Web of Science (WoS) platformu u izdanju Clarivate Analytics (bivši Thomson Reuters Intellectual Property and Science business).

“Iako postoje različite liste za indeksiranje naučnih časopisa, liste Clarivate Analiytics-a su najstrožije i broje najmanju populaciju, po strogim kriterijumima, izabranih naučnih časopisa. Upravo iz tog razloga, časopisi koje ta ekskluzivna institucija evaluira, u naučnom svijetu se smatraju najznačajnijim”, saopšteno je iz Centralne banke.

Kako dodaju, na osnovu uredničke evaluacije, Journal of Central Banking Theory and Practice biće uključen u ESCI (Emerging Sources Citation Index) indeks, jedan od četiri indeksa po kojima Clarivate Analytics razvrstava časopise.

“Uključivanje Journal of Central Banking Theory and Practice u Web of Science bazu je potvrda zavidnog kvaliteta i kredibiliteta ovog izdanja i predstavlja veliki uspjeh, posebno ako se ima u vidu činjenica da ovaj časopis nema dugu tradiciju za sobom, tj. izlazi tek šest godina. Još jedna posebnost ovog časopisa je činjenica da su u njemu objavljivani radovi autora sa svih kontinenata”, navode iz CB.

Članovi redakcije ovog časopisa su brojni renomirani i svjetski priznati profesori i stručnjaci iz oblasti centralnog bankarstva, kao i guverneri centralnih banaka razvijenih evropskih zemalja.

“Glavni i odgovorni urednik časopisa je guverner CBCG dr Radoje Žugić, dok je počasni predsjednik redakcije Finn E. Kydland, dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju. Uključivanje u ovu bazu omogućava veću vidljivost časopisa i dostupnost radova, kao i praćenje njihove citiranosti. Pored ESCI liste Clarivate Analytics-a, časopis Journal of Central Banking Theory and Practice nalazi na jos 29 lista za indeksiranje, među kojima svakako treba izdvojiti Scopus, Ulrich i Cabell’s Directory listu”, zaključuju iz Centralne banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *