“TUI” želi da gradi tri ekskluzivna hotela na Adi

Dodajte komentar

Tokom jeeeni biće raspisan međunarodni tender za izdavanje u dugoročni zakup ostrva Ada na ušću rijeke Bojane u Jadransko more, najavljeno je iz Vlade.

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić očekuje da će javni poziv uslijediti do kraja ove godine, a da će se na njemu prijaviti renomirane kompanije.

Prema njegovim riječima, najveći njemački turoperator “TUI najavio je da bi na Adi gradio tri hotela sa pet zvjezdica”, prenosi Ul-info.

Prethodni tender za pokazivanje interesovanja za turističku valorizaciju Ade poništen je u oktobru 2009. godine, nakon što u predviđenom roku nije dostavljena nijedna ponuda. Tada je investitorima u zakup na 90 godina ponuđeno 600 hektara državnog zemljišta, a ponuđač je bio obavezan da sačuva prirodni rezervat ptica u zaleđu. Jedan od uslova tendera bio je i minimalno ulaganje od 200 miliona eura, izgradnja 2.500 ležajeva u hotelskim kapacitetima, uz moguću i “limitiranu izgradnju stambenih objekata”.

Zakupac je morao da ima godišnji promet od najmanje 400 miliona eura u nekoliko prethodnih godina, kao i minimum milijardu eura realizovanih investicija. Kako je tada najavljivano, planirana je izgradnja turističkog sela koje bi trebalo da ima sve elemente tradicionalne arhitekture tog područja. Iz Vlade je ranije najavljeno da će biti formirana i Tenderska komisija za Adu u kojoj će se naći i predstavnik ulcinjske lokalne uprave. Inače, TUI je od maja ove godine prisutan u Ulcinju kao strateški partner kompanije Karisma hotels koja je uoči turističke sezone na Velikoj plaži u Ulcinju otvorila kompleks Holiday Village Montenegro.

TUI grupa u svom portfoliju drži 1.600 turističkih agencija i vodećih portala, šest turističkih aviokompanija sa oko 150 aviona, više od 300 hotela sa 214.000 kreveta, 16 brodova za krstarenje i veliki broj turističkih agencija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *