Otkriveno 1.229 neregistrovanih vozila

Dodajte komentar

U drugoj polovini septembra  uspješno je realizovana  akcija “Stop neregistrovanim vozilima” u saradnji Uprave policije MUP-a i Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore – NBOCG.

Tokom akcije Saobraćajna policija je kontrolisala ukupno 12.926 vozila, a tokom kontrole je utvrdjeno da je 595 ovih vozila bilo neregistrovano a da je još u 634 slučaja bio istekao rok saobraćajnim dozvolama. Dakle ukupno je bilo 1.229 neregistrovanih vozila tokom ove akcije.

Inače prema riječima Borisa Šabana, izvršnog direktora NBOCG, Uprava policije MUP-a i Nacionalni biro osiguravača Crne Gore – NBOCG poslednje 4 godine zajednički realizuju kampanju „Stop neregistrovanim vozilima”.

“Praćenjem stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja došlo se do podataka o značajnom broju neregistrovanih vozila ili vozila kojima nije produžena važnost saobraćajne dozvole a koja učestvuju u saobraćaju. Ova kampanja je imala za cilj ukazivanje građanima na važnost registrovanja vozila. Neregistrovana vozila po pravilu nisu tehnički ispravna, te je njihova upotreba u saobraćaju čest uzrok saobraćajnih nezgoda. Takođe, korisnici ovih vozila ne posjeduju polisu obaveznog osiguranja u saobraćaju za štete pričinjene trećim licima. Ovo znači da oštećena lica, u slučaju štete koju prouzrokuje neosigurano vozilo, naknadu štete ostvaruju iz sredstava Garantnog fonda, koji posluje u okviru NBOCG”, zaključuje Šaban.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *