Michaela Hasslacher-Glavanovits nova članica Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica

Dodajte komentar

Michaela Hasslacher-Glavanovits je nova članica Odbora direktora i zamjenica predsjednika Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica, odlučeno je na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora Banke. Mandat Hasslacher-Glavanovits je počeo 3. septembra, nakon odobrenja Centralne banke Crne Gore

Dosadašnji zamjenik predsjednika Odbora direktora Hannes Frotzbacher, koji obavlja dužnost direktora za upravljanje kreditnim rizikom u Erste Grupi (Erste Group Bank AG), imenovan je za člana Upravnog odbora Erste Banke Srbija, što je predmet odobrenja Narodne banke Srbije.

Predsjednik Odbora direktora, Christoph Schoefboeck, nastaviće da obavlja tu dužnost i u novom sazivu.

Michaela Hasslacher-Glavanovits ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju rizicima u bankarskim grupacijama. U Odbor direktora Erste Bank AD Podgorica dolazi sa pozicije specijalnog savjetnika izvršnog direktora za rizike Erste Grupe, gdje je zadužena za strateška pitanja sa specijalnim fokusom na region Balkana, kao i za odnose sa podružnicama u zemljama centralne i istočne Evrope i štedionicama u Austriji.

Rođena je u Beču, a karijeru je počela 1990. godine u austrijskoj banci Creditanstalt. Nakon nekoliko upravljačkih pozicija u HVB banci u Hrvatskoj i UniCredit Bank Austria, godine 2014. postaje direktorica Sektora za upravljanje rizicima u Erste Bank Austrija. Od 2016. godine prelazi u Erste Group Bank AG, prvo na poziciju zamjenice direktora korporativnih rizika, a od marta 2017. preuzima poziciju specijalnog savjetnika izvršnog direktora za rizike Erste Grupe.

Hasslacher-Glavanovits je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beču. Osim maternjeg, njemačkog jezika, tečno govori hrvatski, engleski i ruski.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *