Franović pokušao da sakrije troškove od pet miliona, Skupština akcionara zakazana za 26. oktobar

Dodajte komentar

Vanredna revizija polugodišnjeg poslovanja Luke Bar pokazala je da su računovođe i menadžment firme, kojom rukovodi direktor Zarija Franović, u finansijskim iskazima sakrili oko pet miliona eura troškova koji bi bili evidentirani da su na pravi način prikazili vanredne troškove zaostalih zarada i pravilno procijenili otpis dijela nenaplativih potraživanja.

Revizorska kuća MV Konsalt iz Podgorice, koju su angažovali mali akcionari kompanije, zbog sumnji u šestomjesečni rezultat utvrdila je prema izvještaju, u koji su “Vijesti imale uvid, da je u bilansu stanja na dan 30.6.2018. društvo prikazalo promjenu po osnovu obaveze prema zaposlenima, a u skladu s Opštim sporazumom samo u dijelu isplaćenih pojedinačnih sporazuma u ukupnom iznosu 575.574 eura, i to kao korekcija gubitka iz ranijih
godina.

“Društvo je trebalo da iskaže, po osnovu Opšteg sporazuma, u ukupnom iznosu 2.226.638,23 eura neto, odnosno 3.726.794,20 eura bruto za 597 zaposlenih, kao obavezu prema zaposlenima i trošak iz ranijih godina. Naravno, obaveza bi bila zatvorena u dijelu isplaćenih razlika zarada u ukupnom iznosu 575.574 eura”, istakli su između ostalog u svom nalazu revizori MV Konsalta Ilinka Vuković i Ibro Šabović.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *