Zetagradnja kupuje 62 kvadrata “Radoja Dakića”

Dodajte komentar

Na treći oglas za prodaju 220 hiljada kvadrata zemljišta fabrike “Radoje Dakić” stigla je samo jedna ponuda. Ponudu vrijednu 20.000 eura za katastarsku parcelu 1514/2 površine 62 kvadratna metra dostavila je kompanija Zetagradnja.

Stečajni upravnik Mladen Marković će u roku od sedam dana donijeti odluku o ovoj ponudi.

Stečajna uprava fabrike “Radoje Dakić” raspisala je 27. avgusta oglas za prodaju imovine tog preduzeća po početnoj cijeni od 49,3 miliona eura. Katastarska parcela 1514/2 namijenjena je za stanovanje velike gustine. Vlasnik Zetagradnje Blagota Radović naveo je da je ova kompanija dostavila ponudu za ova 62 kvadrata, zbog kompletiranja urbanističke parcele, s obzirom na to da kompanija ima zemljište pored ove katastarske parcele.

“Za sada nijesmo zainteresovani za druge parcele “Radoja Dakića””, kazao je Radović Pobjedi. I na prethodni oglas za prodaju imovine “Dakića” je 23. maja stigla samo jedna ponuda. Tada je Uprava za imovinu ponudila 3,3 miliona eura za 34,7 hiljada kvadrata zemljišta namijenjenog za kulturu, školstvo, zdravstvo i socijalno osiguranje. Ugovor o kupovini ovog zemljišta još nije potpisan, a Uprava za imovinu obratila se Ministarstvu finansija sa zahtjevom da se sprovedu neophodne radnje za zaključivanje kupoprodajnog ugovora.

Predstavnik bivših radnika Milan Vukčević smatra da je problem bivše fabrike nadrastao Privredni sud.

“Mi smo tražili prije nekoliko dana da Vlada preuzme imovinu “Radoja Dakića”. Vlada je pokušala da prebaci odgovornost na sudove, ali je ona odgovorna za ovu situaciju, jer je ona većinski vlasnik i osnivač “Radoja Dakića” i ne može se država voditi kao firma, ni Privredni sud kao agencija”, kazao je Vukčević, koji tvrdi da je ovakva prodaja namijenjena samo za razne interesne grupe.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *