Wizz Air dobio najvišu ocjenu za bezbjednost

Dodajte komentar

Wizz Air, vodeća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, dobio je najvišu ocjenu za bezbjednost – 7 zvjezdica, koju dodeljuje jedina svjetska agencija za ocjenjivanje bezbjednosti avio-kompanija i proizvoda AirlineRatings.com.

Ocjena bezbjednosti za svaku avio-kompaniju se zasniva na sveobuhvatnoj analizi informacija primljenih od svjetskog upravnog tijela u vazduhoplovstvu i vodeće asocijacije, kao i od vlada i na osnovu istorijskih podataka.

Kriterijumi za ocjenjivanje obuhvataju važne elemente kao što su IOSA sertifikacija, preporuka FAA, stanje i starost flote, istorija nesreća, ocjena bezbjednosti matične zemlje koju daje Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) i drugi parametri. Ocjena bezbjednosti sedam zvezdica, kao što je slučaj sa Wizz Airom, dodeljuje se avio-kompanijama koje ispunjavaju sve kriterijume procjene.

“Od svog prvog leta 2004. godine, Wizz Air značajno vrijeme i resurse posvećuje obezbjeđivanju kulture i procedura bezbjednosti, kao i obuke i razvoja svjetske klase. Wizz Air sarađuje sa vodećim evropskim partnerima za održavanje aviona kako bi njegova mlada i moderna flota uvijek bila u besprekornom stanju”, kazali su iz kompanije.

Diderik Pen, izvršni potpredsjednik i direktor operacija u Wizz Airu kazao je kako je kompaniji bezbjednost uvijek glavni prioritet.

“Izuzetno nam je drago što smo dobili najvišu moguću ocjenu od agencije AirlineRatings.com. Ovo priznanje za nas predstavlja potvrdu da smo odredili prave prioritete i dodatno jača našu riješenost da nastavimo da letimo na najbezbjedniji način širom naše velike mreže od preko 600 linija do 142 destinacije u 44 zemlje”, kazao je Pen.

Wizz Air ima jednu od najmlađih flota na svijetu – koja trenutno broji 104 aviona tipa Airbus A320 i A321 CEO, čija prosječna starost iznosi 4,5 godine. Ova avio-kompanija je naručila preko 250 najefikasnijih svjetskih uskotrupnih aviona, Airbus A321 NEO, i prvi od njih se pridružuje floti ove avio-kompanije u januaru 2019. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *